icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Nieuws


2024

17 april 2024

Groen licht in rechtszaken om sjoemeldiesels

Stichting Car Claim mag collectief procederen namens bezitters van sjoemeldiesels van Mercedes-Benz en Renault. Dit besliste de Rechtbank Amsterdam op 10 en 17 april. Hiermee komen alle collectieve procedures van Car Claim tegen sjoemelfabrikanten in de inhoudelijke fase. Stichting Car Claim procedeert met steun van de Consumentenbond.

16 april 2024

Albert Heijn gedagvaard om kassabonfouten

De Consumentenbond heeft Albert Heijn gedagvaard vanwege jarenlange fouten op kassabonnen. De Consumentenbond eist dat de supermarktketen interne onderzoeken over kassabonfouten met haar deelt en consumenten compenseert voor de geleden schade.

11 april 2024

Bezorgmaaltijden vaak minder gezond dan beloofd

Kant-en-klaar maaltijden van online aanbieders zijn vaak niet zo gezond als ze claimen te zijn. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel van dit soort tafeltje-dek-je maaltijden te veel zout, geen volkorengranen en/of te weinig groente bevatten.

4 april 2024

Toezichthouder moet harder ingrijpen bij lange wachtlijsten GGZ

De Consumentenbond wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) harder ingrijpt bij de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Om dat te bereiken, heeft de Consumentenbond een handhavingsverzoek bij de NZa ingediend. Zorgverzekeraars contracteren te weinig zorg in de GGZ.

26 maart 2024

Hornbach en Bauhaus de goedkoopste bouwmarkten

Hornbach en Bauhaus zijn de goedkoopste bouwmarkten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De prijzen van deze ketens liggen zo’n 14% en 12% lager dan het gemiddelde. Maar deze bouwmarkten zijn niet áltijd het goedkoopst.

25 maart 2024

Huismerkverpakking heeft vaak meer inhoud dan A-merk

Huismerkenfabrikanten zijn vaak scheutiger met de inhoud van hun verpakkingen dan fabrikanten van A-merken. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond. Consumenten doen er goed aan niet alleen de prijzen, maar ook de inhoud van verpakkingen met elkaar te vergelijken.

22 maart 2024

Schikking voor woekerpolissen Reaal

De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Stichting Woekerpolisproces, Vereniging Woekerpolis.nl en Wakkerpolis zijn het eens geworden met verzekeraar Reaal over een schikking voor woekerpolisgedupeerden. Met de deal is een bedrag van 70 miljoen euro gemoeid.

21 maart 2024

Niet alle gezichtszonnebrandcrèmes doen wat ze beloven

Een derde van de geteste gezichtszonnebrandmiddelen biedt niet de beloofde beschermingsfactor. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft de fabrikanten en de toezichthouder geïnformeerd en raadt het gebruik van 4 producten af.

18 maart 2024

7 van de 10 geteste traphekjes onveilig

Veel traphekjes voldoen niet aan de veiligheidsnormen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Van de 10 onderzochte exemplaren scoorden er 7 een diepe onvoldoende. De Consumentenbond raadt het gebruik van deze traphekjes af en heeft de gebreken gemeld bij de fabrikanten en bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

12 maart 2024

Voordracht kandidaten Bondsraad 2024

De Bondsraad, de algemene ledenvergadering van de Consumentenbond, draagt 10 nieuwe Bondsraadsleden voor. De kandidaten zijn, zonder tegenkandidaten, per 13 mei 2024 lid van de Bondsraad. 

12 maart 2024

Wees voorzichtig met bestellen bij Beddenplein.nl - update 19 april 2024: Beddenplein.nl failliet

De Consumentenbond raadt aan voorzichtig te zijn met bestellen bij Beddenplein.nl. De webwinkel zorgt voor een aanhoudende stroom klachten. Ook reageert het bedrijf niet op verzoeken van de Consumentenbond.

1 maart 2024

Meta opnieuw voor de rechter gedaagd

De Data Privacy Stichting (DPS) start in samenwerking met de Consumentenbond een nieuwe rechtszaak tegen Meta om compensatie voor gebruikers van Facebook en Instagram af te dwingen. DPS en de Consumentenbond waren hierover in onderhandeling met Meta, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen.

28 februari 2024

Betaalrekeningen in 5 jaar tijd fiks duurder

Betaalrekeningen zijn in 5 jaar flink duurder geworden. Bij ING en ABN AMRO stegen de kosten zelfs met meer dan 100% in deze periode. Consumenten konden in 2019 nog voor €18 per jaar bankieren, inmiddels moeten ze daar minimaal €32 voor neertellen.

27 februari 2024

Eerste (krappe) voldoende voor BelastingTelefoon in 15 jaar

De BelastingTelefoon scoort voor het eerst in 15 jaar een voldoende in een onderzoek van de Consumentenbond. De dienst krijgt een 6,1. Toch is de Consumentenbond nog niet tevreden, want er gaat nog te veel fout en de wachttijden zijn erg lang.

26 februari 2024

Hardleerse reisaanbieders blijven misleiden

Nog steeds klopt twee derde van de onderzochte reisaanbiedingen niet, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De prijs verandert tijdens het boeken, er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie. Omdat reisaanbieders zich nog steeds niet aan de wettelijke regels houden, gaat de Consumentenbond aanbieders dagvaarden.

22 februari 2024

Hof Leeuwarden snijdt Volkswagen de pas af in dieselclaimzaak

Volkswagen heeft opnieuw een gevoelige tik gekregen in de langslepende dieselclaimaffaire. Het hof in Leeuwarden wees een verzoek van de autofabrikant af om een hoger beroep in Amsterdam te laten behandelen of de procedure aan te houden.

16 februari 2024

Ook compensatie voor woekerpolisgedupeerden Achmea

​​​​​​​De Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl hebben akkoord bereikt met verzekeraar Achmea over compensatie voor een groep consumenten met een woekerpolis. Achmea trekt hiervoor 60 miljoen euro uit. De Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis.nl staken hiermee hun juridische procedures tegen de verzekeraar.

13 februari 2024

Opsteker voor consumenten: salderingsregeling zonnepanelen blijft

De Consumentenbond is blij dat de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel heeft gestemd om de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters af te schaffen. Er moet eerst een solide alternatief liggen, aldus de Consumentenbond.

13 februari 2024

Emma Sleep belooft beterschap en compensatie

Matrassenfabrikant Emma Sleep gaat klanten beter helpen en ze compenseren voor lange levertijden. Dat belooft het bedrijf aan de Consumentenbond, die Emma Sleep had aangesproken na een grote hoeveelheid klachten.

10 februari 2024

Koop niet bij Refurbished.nl

De Consumentenbond waarschuwt om niet meer te bestellen bij webwinkel Refurbished.nl. Aanleiding is de aanhoudende stroom klachten over het bedrijf. Ook gaf Refurbished.nl geen gehoor aan een ultimatum dat de Consumentenbond had gesteld.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in