icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

De beste elektrische fiets voor jou, door ons getest

Welke elektrische fiets geeft je krachtige en tegelijk soepele ondersteuning? En hoe ver kun je fietsen op een acculading? Wij testen honderden e-bikes op hoe goed ze presteren. Zo kunnen we je adviseren welke e-bikes het beste zijn en welke e-bike je het best kunt kopen.

Wij hebben elektrische fietsen voor je getest

Laatste update van de test: 27 juni 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele test

  Onze onderzoekers testen elke elektrische fiets uitgebreid volgens een vast testprogramma. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke elektrische fietsen het beste zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Bij elektrische fietsen testen we het aandrijfsysteem (ook wel 'aandrijflijn' genoemd). Dit is de combinatie van motor, accu en display. We kijken voor de beste elektrische fiets naar hoe prettig en soepel de elektrische ondersteuning werkt, hoeveel kracht hij biedt en hoe ver je komt op een acculading. Maar we kijken ook naar storende motorgeluiden en de uitrusting van de e-bikes. Lees meer over hoe wij elektrische fietsen testen.

 • Elektrische fiets highlight 2 - prettige ondersteuning

  1. Prettige ondersteuning

  Met een rollenbank meten we hoeveel kracht de motor biedt in verschillende situaties. En experts beoordelen hoe fijn en soepel de ondersteuning werkt. Bijvoorbeeld bij het wegrijden, heuvelop en op maximale snelheid (25 km/h). 

 • Elektrische fiets highlight 1 - accuverschil

  2. Flinke accuverschillen

  Hoe ver kun je fietsen op een acculading? Vooral de capaciteit van de accu speelt mee, maar ook hoe efficiënt de motor is. We testen de fietsen in 9 verschillende scenario's, die verschillen in ondersteuningsstand en zwaarte van het parcours.

 • Elektrische fiets highlight 3 - dagelijks gebruik

  3. Dagelijks gebruik

  Bij een e-bike komt meer kijken dan bij een 'gewone' fiets. Is het display goed afleesbaar? En zijn het display en de ondersteuning makkelijk te bedienen? Maakt de motor lawaai? Wij testen dit allemaal zodat jij een prettige elektrische fiets kunt kiezen.

Nieuwsgierig naar de verschillen op deze en nog veel meer punten? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van elektrische fietsen en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden