icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Opvallend slechte scores wasmachines

Nieuws
|
De Consumentenbond test met grote regelmaat wasmachines. Meestal zijn de testresultaten niet zo bijzonder. Daarom is het extra opvallend dat 3 van de 7 modellen die we in augustus hebben getest een onvoldoende scoren.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 18 augustus 2016

Video_Test_Wasmachines

In augustus hebben we nieuwe modellen van Electrolux, Samsung, Zanussi, Sharp en twee voordelige Beko's getest. Alle modellen zijn voorladers. Drie modellen scoren opvallend laag.

De Sharp (8 kilo) en de twee Beko's (6 kilo) hebben zeer veel moeite om de katoen was schoon te krijgen en ook spoelen gaat ze slecht af. Je zou verwachten dat dit komt omdat ze extreem zuinig zijn met water en energie. Maar dit is niet het geval, al laat de Sharp in dit opzicht wel zijn betere kant zien.   

Benieuwd om welke modellen het precies gaat? Bekijk de complete testresultaten van alle wasmachines.

Ook interessant:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.