icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Zonnepanelen: stagnatie of boom?

Nieuws
|
Onzekerheid over verlaging van het BTW-tarief op zonnepalen houdt de zonnepanelenmarkt flink bezig.
Peter van der Wilt

Peter van der Wilt , Expert Energie Gepubliceerd op: 9 mei 2012

Terwijl de collectieve inkoopacties en plaatselijke initiatieven om daken te bedekken met zonnepanelen als paddestoelen uit de grond schieten, blijken particulieren opeens te wachten met het aankopen van zonnepanelen. De reden: het recente begrotingsakkoord tussen VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie bevat een passage over verlaging van de BTW op zonnepanelen. Die moet van 19% naar 6% gaan.

Op een dak vol panelen scheelt dat honderden euro´s. Consumenten wachten daarom nu op een daadwerkelijke beslissing over de BTW-verlaging.

Volgens 'Meer met Minder' komt een aanzienlijk deel van de Nederlandse installatiebedrijven die zonnepanelen verkopen door deze onzekerheid in de problemen.

Bron: Meer met Minder.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.