icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gebruik kinderzitjes is toegenomen

Nieuws
|
Goed nieuws over de kinderveiligheid in auto's: het gebruik van kinderzitjes is in 2010 toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesGepubliceerd op:1 maart 2011

bk2k

Uit het rapport ‘Beveiligingsmiddelen in de auto 2010’ blijkt ondermeer dat het aantal kinderen dat zonder gordel of kinderzitje wordt vervoerd, is gedaald van 28% in 2002 naar 6% in 2010.

Het gebruik van gordels en kinderzitjes is een belangrijk middel om letsel bij verkeersongevallen te beperken of voorkomen. Zo verminderen autogordels de kans op dodelijk letsel met 30 tot 40%. Een goed gebruikt kinderzitje halveert zelfs die kans.  

Hoofdsteunen

Een andere opvallende stijging in het rapport: de hoogteafstelling van hoofdsteunen blijkt behoorlijk verbeterd. Volgens het rapport reed 58% van de bestuurders van personenauto’s in 2010 met een goed afgestelde hoofdsteun. In 2008 was dit nog slechts 44%.

Testresultaten

Wil je weten welke kinderzitjes er bij de Consumentenbond als Beste uit de test zijn gekomen? Ga naar testresultaten kinderzitjes.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.