icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Afgewaardeerde autostoeltjes verbeterd

Nieuws
|
In onze oktobertest scoorden enkele autostoeltjes een onvoldoende. Fabrikanten Römer en Axkid treffen maatregelen. Bij al verkochte zitjes kunnen consumenten vervangende onderdelen aanvragen.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesGepubliceerd op:12 november 2013

roemer maxfix en axkid kidzofix verbeterd

In de meeste recente update van onze internationale autostoeltjestest vielen enkele modellen door de mand door problemen bij een specifiek testaspect. De totaalscore van deze zitjes werd hierdoor afgewaardeerd. Bij de Römer Max-Fix ging het om een verhoogde concentratie ongewenste stoffen in de schouderpads van het harnasje. Bij de Axkid Kidzofix konden de isofix-connectoren het begeven, met een door de auto vliegend zitje en kind als gevolg. De fabrikanten van de zitjes geven aan deze problematische punten te hebben aangepakt. Stoeltjes die vanaf nu worden verkocht, zouden op deze punten geen problemen meer moeten geven.

Onderdelen gratis omruilen

Voor al verkochte zitjes kunnen gratis verbeterde onderdelen (pads of connectoren) worden aangevraagd. Zie onderstaande links als je in het bezit bent van een van de betreffende zitjes. De verbeterde zitjes zullen ook opnieuw worden getest in ons lab en daarna aan onze vergelijker autostoeltjes worden toegevoegd.

De Römer Max-Fix scoorde op botsveiligheid en gebruiksgemak al prima, waardoor de totaalscore flink beter kan uitpakken. De Axkid heeft met de vernieuwde isofix-connectoren kans op een ruim hogere veiligheidsscore, maar zal in de totaalscore geen topper worden, doordat andere testaspecten het totaal beperken.

Meer informatie over aanvraag en vervanging van de:

Uitgebreide testresultaten van deze en in totaal ongeveer 100 andere geteste kinderzitjes staan in onze autostoeltjesvergelijker

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.