icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Dieven richten zich op oudere personenauto's

Nieuws
|
Je moet er niet aan denken dat je naar je auto gaat en die er niet meer staat. Vooral bezitters van oudere auto’s kunnen voor deze onaangename verrassing komen te staan. Diefstal van personenauto's is 5,8% gedaald naar 1091 auto's ten opzichte van vorig jaar. Maar diefstal van auto's van 4 tot 8 jaar oud zijn toegenomen met 16%.
Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Geld & Verzekeringen Gepubliceerd op: 29 januari 2016

Autodiefstal2

Met name door betere alarmsystemen zijn jongere auto's minder in trek. Ook personenauto's ouder dan 8 jaar zijn minder populair onder autodieven. Wat je krijgt uitgekeerd ligt aan de dekking die je hebt afgesloten voor je autoverzekering.

Preventie blijft belangrijk

Aandacht voor preventie is nodig voor een toename in het aantal teruggevonden auto's. Het aandeel teruggevonden gestolen personenauto's daalde maar licht van 39,6% in 2014 naar 37,4% in 2015.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AvC) besteedt met politie en autoverzekeraars aandacht aan:

  • Systemen die de auto na diefstal traceerbaar maken
  • Opsporing van gestolen voertuigen.

Wat kun je zelf doen?

Wil je de kans op diefstal van je auto verkleinen? Lees dan deze preventietips.
 
Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit/Consumentenbond

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.