icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Schminksetjes voor kinderen

Eerste indruk
|
Nu Sinterklaas bijna voor de deur staat, willen we graag weten welke schminkdozen het beste uit de test komen.
Karen Reijneveld

Karen Reijneveld , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 31 oktober 2013

Merk Bruynzeel, Action, SES, Hema, Crazy color

Richtprijs € 3 tot 10

schminksetjes

Schminksetjes voor kinderen: review

We kochten en testten 5 schminkdozen:

1. Bruynzeel Color express €7,99

Testoordeel: topper
De verpakking belooft 'krachtige kleuren' en daar is niets van gelogen. Dekt het best en is makkelijk aan te brengen met het zachte penseeltje. Blijft goed zitten en verwijderen is een eitje.

2. Action Fun time schminkset €3,99

Testoordeel: populaire nummer 2
De kleuren zijn helder en dekken goed, zelfs wit. Ook fijn: het boekje met 20 voorbeelden. Blijft lang zitten en schoonmaken gaat goed, behalve bij geel.

3. SES clowny €9,99

Testoordeel: 'gouden' middenmoter
Bevat de kleuren goud en zilver. Fijne lijntjes blijken lastig met het dikke penseel. Bovendien dekken niet alle kleuren goed en droogt de verf streperig op. Wel gaat de schmink er makkelijk af.

4. Hema Schmink op waterbasis €5,25

Testoordeel: korrelig en droog
Het papje droogt telkens op, zodat je weer met water moet aanlengen. De schmink wordt korrelig en smeert daardoor niet goed uit. De verpakking waarschuwt voor het verwijderen van rood; wij kregen groen er niet goed af.

5. Crazy Color aqua make-up €2,99

Testoordeel: vettig smeerseltje
Het water blijft op de verf liggen, dat meer op vet of smeer lijkt. De schmink dekt slecht, vooral blauw lijkt onzichtbaar. De groene kleur kregen we er pas af na lang boenen met een washand, warm water en zeep.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.