icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Professioneel getest!

Het beste babymatras, door ons getest

Welk babymatras voldoet aan alle veiligheidseisen en -adviezen. En is het meest praktisch in gebruik en ondersteunt je kindje het beste in een ledikant? Wij hebben het voor je uitgezocht in onze test babymatrassen. Door zelf alle kindermatrassen voor ledikanten grondig te testen en met elkaar te vergelijken. Zo kunnen we je een betrouwbaar advies geven.

predicaten

Wij hebben babymatrassen voor je getest

Laatste update van de test: 12 juli 2024
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk babymatras uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze babymatrassen test zie je in één oogopslag wat het beste baymatras is. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

We testen babyledikantmatrassen van 60 x 120 cm en enkele peutermatrassen van 70 x 140 cm met vullingen zoals schuim, pocketvering, kokosvezels en latex. We testen of ze veilig zijn, voldoende lucht en vocht doorlaten en of je de matrashoes goed kunt wassen. En ook hoe goed ze baby's en peuters ondersteunen. Sommige matrassen voor ledikanten krijgen een dikke onvoldoende. Een aantal matrassen hebben zoveel veiligheidsproblemen dat ze Afrader zijn. 

 • Kindermatras highlight 1 - veilig slapen

  1. Veilig slapen

  Veilig slapen is essentieel voor een baby. Uit onze test blijkt dat sommige van de duurste babymatrassen niet voldoen aan belangrijke veiligheidsvoorschriften, terwijl enkele goedkope prima zijn. 

  Je baby veilig laten slapen? Dat doe je zo.

 • Kindermatras highlight 2 - wassen

  2. Wassen op 60 °C

  Het is handig als je de tijk van het ledikant matras op 60°C kunt wassen. Een babymatras krijgt vroeg of laat te maken met uitgespuugde melk. Een overstroomde luier, of andere babyongelukjes. Van lang niet alle matrassen voor ledikantjes mag de tijk gewassen worden op 60 °C. Terwijl bij die temperatuur pas schadelijke bacteriën en stofmijten worden gedood. Soms kan de tijk zelfs helemaal niet gewassen worden. Of krimpt hij tijdens het wassen zodat je hem niet meer goed om het matrasje krijgt.

 • Kindermatras highlight 3 - pocketvering

  3. Pocketvering of schuim?

  In babywinkels zie je babymatrassen met verschillende vullingen. Welke moet je dan kopen? Wij testen ledikant matrassen met vullingen van polyether, koudschuim, pocketvering, Bonellvering, latex en zelfs natuurlijke vezels. Geen enkele vulling doet het structureel beter of slechter dan de andere. 

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen babymatrassen op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van babymatrassen en alle andere producten die we testen.

Nooit meer een miskoop

Al 420.000 leden maken slimme keuzes. Wat doe jij?
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,25per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,25per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra grijs achtergrond 900x900Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

'Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.'

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.

Icoon award T 1200x500

Al meer dan 420.000
tevreden leden