icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Online overstapservice van SNS verder ontwikkeld

Wie overstapt naar SNS kan sinds eind vorig jaar de Overstapservice online aanvragen. Sinds 2 mei kunnen klanten het adresboek van hun oude bank ook digitaal overzetten, mits dit de ABN Amro, ING of Rabobank was.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 5 mei 2017

sns bank gebouw

Stap in goede richting

Eind vorig jaar introduceerde SNS de mogelijkheid om digitaal over te stappen; het was én is nog steeds de enige bank waarbij de aanvraag voor de overstapservice volledig digitaal gaat, in plaats van via papier.

De Consumentenbond vond dit een goede stap, maar merkte op dat de overstapservice slechts een deel van het werk uit handen neemt; consumenten moeten nog steeds veel zelf doen

Verder ontwikkeld

SNS liet de Consumentenbond destijds weten dat de bank nog andere ontwikkelingen op de planning had staan, zoals het overzetten van oude transacties en je adresboek. Nu is de bank dus alvast één van deze beloften nagekomen: overstappers kunnen hun adresboek van hun oude bank overzetten. De oude bank moet dan wel ABN Amro, ING of Rabobank zijn.

De Consumentenbond is ook met deze stap blij en hoopt dat er nog meer stappen volgen van SNS en dat ook andere banken overstappen makkelijker gaan maken. Makkelijker overstappen vergroot de concurrentie tussen banken.

Meer lezen:

 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen