icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

SNS start met online overstappen

Nieuws
|
Vanaf 9 november kunnen nieuwe SNS-klanten die naar deze bank overstappen, gebruikmaken van een digitale Overstapservice. De overige banken bieden de Overstapservice via papierwerk.
Ingrid Zuurmond

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 10 november 2016

sns bank gebouw

SNS maakt het overstappen met je betaalrekening íetsje makkelijker. SNS is de eerste bank waar de aanvraag volledig digitaal gaat. Ondertekenen doe je met de digipas in plaats van met een handtekening op papier.

Complimenten

De Consumentenbond is blij met deze stap, omdat het overstappen iets makkelijker maakt. Makkelijker overstappen vergroot de concurrentie tussen banken. Zolang bankklanten hun rekeningnummer niet mee kunnen nemen (nummerportabiliteit) blijft overstappen van bank altijd lastiger dan overstappen van bijvoorbeeld telecomaanbieder.

Doorontwikkeling

De Overstapservice regelt slechts een deel van de zaken. Dit verandert niet met de komst van digitale Overstapservice van SNS. Consumenten moeten nog steeds veel zelf doen, zoals een overzicht maken van periode overschrijvingen en het bewaren van bij- en afschrijvingen. SNS heeft de Consumentenbond laten weten dat er nog verdere ontwikkelingen op de planning staan, zoals het overzetten van oude transacties en je adresboek naar SNS. De Consumentenbond staat hier positief tegenover en hoopt dat SNS hiermee op termijn (nog) meer uit handen neemt van consumenten.

Overstapservice via papierwerk

Wie overstapt van bank, kan bij alle banken gebruikmaken van de Overstapservice. Bij SNS kan dit nu digitaal, bij de andere banken via papierwerk. De Overstapservice zorgt er onder andere voor dat bijschrijvingen automatisch op je nieuwe betaalrekening worden gestort en automatische incasso’s van je nieuwe rekening geïncasseerd worden. Je vraagt de Overstapservice aan bij je nieuwe bank. 

Bron: SNS

Meer lezen:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Vergelijk betaalrekeningen