icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is de beste goedkope blender?

Je hebt blenders voor €30 tot wel €300. Is een goedkope blender net zo goed als een dure? We testten er diverse de afgelopen jaren. 
Sanne Jansweijer

Sanne Jansweijer   Expert blendersBijgewerkt op:15 januari 2024

DeBeste_debesteblenderperfunctie_algemeen

De beste goedkope blenders

We testten diverse blenders tot €50. Dit zijn onder meer blenders van goedkopere merken als Blokker, Inventum, NutribulletTristar en goedkope modellen van Princess en Philips. Aan de meeste goedkope blenders heb je niet al te veel. Maar een enkele goedkope blender doet het wél goed.

Het gemiddelde testresultaat is een 5,3. Met zachte ingrediënten hebben deze blenders geen problemen, maar stevigere ingrediënten krijgen de meeste niet goed gepureerd. Ook maken de meeste goedkope blenders flink wat herrie.

Wil je niet te veel uitgeven aan een blender? In onze test kwamen we enkele goede goedkope blenders tegen. Bekijk in de productvergelijker welke blenders goed uit de test komen. Of wacht bijvoorbeeld tot een interessante aanbieding van een duurder model.

Bekijk en vergelijk:

Zachte ingrediënten geen probleem

Een smoothie met zachtere ingrediënten zoals fruit is voor de meeste goedkope blenders prima te doen. Ook slaagt een aantal er redelijk tot goed in om pannenkoekenbeslag te mixen.

Bekijk en vergelijk:

De beste goedkope smoothieblenders onder de €50 (alleen voor leden)

Meestal een laag vermogen

De meeste goedkope blenders zijn geen krachtpatsers. Ze hebben vaak een laag vermogen, van rond de 400 Watt. Dat zie je terug in de resultaten. De meeste blenders hebben moeite met de hardere stukken of met bevroren fruit. Ook babyvoeding pureren is over het algemeen lastig voor goedkope blenders.

IJs crushen is voor de meeste blenders een flinke uitdaging. Maar veel goedkopere modellen bakken er wel heel weinig van en krijgen het ijs niet in kleine stukken.

Bekijk en vergelijk:

Vaak best stevig

De duurdere blenders hebben over het algemeen een stevigere constructie. Toch valt de constructie van de meeste goedkope blenders niet tegen. De meeste scoren een 6 of 7.

Een aantal goedkope blenders wordt beoordeeld met een 3, 4 of 5. De reden is vaak de gebruikte materialen. Een aantal heeft een kunststof blenderkan die makkelijk krassen oploopt. Een glazen blenderkan is krasvaster en verkleurt niet. Soms voelt de blender wiebelig aan of zijn de knoppen niet stevig.

Bekijk en vergelijk:

Degelijke blenders tot €50 (alleen voor leden)

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.