icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Koopadvies

Blender kopen: waar let je op?

Ben je van plan een blender te kopen? Bedenk dan van tevoren wat je met de blender wilt doen. Blenders zijn vooral goed in mengen en pureren. Misschien zijn andere apparaten die geschikter zijn voor wat jij wilt maken. Lees onze kooptips zodat je goed geïnformeerd naar de winkel gaat.

Brigitte van der Bent
Brigitte van der Bent

Expert Woning & Huishouden


1
Wat moet een blender kunnen?

 • Blenders zijn vrij eenzijdige keukenapparaten. Ze kunnen vooral heel goed pureren en mengen, wat ze heel geschikt maakt voor het maken van smoothies, shakes en voor het pureren van zelfgemaakte soep. 
  We vinden ook dat blenders ijsblokjes moeten kunnen malen. Maar uit onze test blijkt dat voor lang niet alle blenders vanzelfsprekend. Het pureren van babyvoeding is ook niet voor alle blenders weggelegd. Een staafmixer doet dat beter. Bekijk en vergelijk staafmixers.

  Soort blender

  Naast gewone blenders zijn er ook smoothieblenders en powerblenders. Smoothieblenders zijn uitgerust met één of meerdere bekers zodat je de smoothies makkelijk mee kunt nemen. Powerblenders, ook wel high speed blenders genoemd, hebben een extra hoog vermogen. Bekijk en vergelijk powerblenders met een vermogen vanaf 1050 watt.

  Glas of kunststof

  Blenders hebben een glazen of kunststof kan. Een glazen kan is fraaier en minder gevoelig voor krassen en dof worden dan een kunststoffen kan. Een glazen kan is ook beter geschikt voor het pureren van hete soep. Maar een glazen kan is ook een stuk zwaarder: sommige uit onze test wegen meer dan 2 kg!
  De bruikbare inhoud van een kan verschilt per blender. Bepaal daarom van tevoren voor wat voor hoeveelheden je de blender wilt gaan gebruiken. Vergelijk blenders of bekijk welke blender de beste is.

2
Hoeveel geld wil je uitgeven?

Blenders zijn er voor een paar tientjes, maar ook van meer dan €400. Het prijsverschil zit hem in allerlei factoren:

 • Materiaalgebruik: blenders met een metalen behuizing en een glazen kan zijn duurder dan blenders met een behuizing en kan van kunststof. Glas en metaal zijn robuuster en gaan in de regel langer mee dan kunststof.
 • Inhoud: een grotere blender is duurder dan een kleine.
 • Vermogen: blenders met een hoger vermogen zijn duurder dan die met een laag vermogen. Let op: uit onze test blijkt dat een hoger vermogen niet automatisch betekent dat de blender ook betere smoothies en soepen maakt. En in sommige van die powerblenders warmen smoothies op door de warmte van de motor.
 • Design: blenders die gezien mogen worden op het aanrecht zijn duurder dan blenders die je het liefst wegmoffelt in je keukenkastje. Dat design verder niets zegt over hoe goed de blender is, bijkt uit onze test. Bekijk de testresultaten van de fraaie en peperdure blenders van KitchenAid en Magimix.

Bekijk welke blenders het best uit de test komen.

3
Welke alternatieven zijn er?

 • Koopadvies_channel3_1

  Staafmixer

  Een staafmixer is geschikt voor het pureren van eten. Met diverse accessoires kun je er ook mee kloppen, mengen, roeren en hakken. Bekijk de beste staafmixers.

 • Koopadvies_channel3_2

  Keukenmachine

  Een keukenmachine of foodprocessor heeft als functie het hakken en fijnmalen van eten of kneden van brooddeeg. Bekijk de beste keukenmachines.

 • Koopadvies_channel3_sapcentridfuge

  Sapcentrifuge

  Met een sapcentrifuge haal je het sap uit groenten en fruit. Omdat je in de blender hele stukken fruit en groente kunt verwerken, zijn smoothies uit de blender gezonder dan sap uit de sapcentrifuge, waarbij alle vezels in de pulp achterblijven.

CB-Community-Banner-blue.jpg

Hulp nodig of vragen?

Wil je meer weten over blenders? Of wil je tips voor de lekkerste smoothies en milkshakes? Stel je vraag op het forum of deel je kennis en ervaring.

Bekijk het forum