icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

7 snelle recepten voor blender en staafmixer

Met een blender of staafmixer maak je makkelijk en snel lekkere bijgerechten, toetjes, spreads en sauzen. Van notenpasta tot bananenijs: je maakt deze 7 recepten in een handomdraai. 
Els Punt

Els Punt , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 8 augustus 2022

intro-koken-met-blender

Goed in pureren

Pureren werkt het best met een staafmixer en blender. Dat maakt deze apparaten bij uitstek geschikt voor het maken van:

  • Soepen (ook zeer geschikt voor het verwerken van restjes!).
  • Sauzen op basis van groenten of fruit.
  • Spreads en dips.
  • Smoothies.
  • Babyvoeding.

Zachte ingrediënten

gebonden-soep

Staafmixers en blenders geven het beste resultaat als de ingrediënten zacht zijn voor je ze pureert. Kook harde groentes zoals broccoli, bloemkool, pompoen en wortels daarom eerst en pureer ze samen met wat kookvocht.

Groentes zoals paprika, uien, courgettes en tomaten kun je beter zacht laten worden door ze grof te snijden en dan kort te (roer)bakken. Daar wordt de soep of saus ook nog eens lekkerder van. 

Op smaak brengen

Voeg peper, kruiden en specerijen toe voordat je het eten pureert. Maar voeg zout pas op het allerlaatste moment toe: smaken worden sterker en veranderen door het koken, bakken en pureren. 

7 snelle recepten

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.
Artikelen binnen Gebruikstips