Pureren met een blender: duurzaam koken met restjes
Elles van Steijn Expert blendersBijgewerkt op:25 november 2024
Duurzaam koken
De restjes die aan het eind van de week in de koelkast liggen, kun je prima verwerken in een zelfgemaakte soep, saus of iets anders. Je pureert ze gemakkelijk fijn met een blender of staafmixer. Zo voorkom je voedselverspilling.
Tips voor pureren
- Kook harde groenten eerst. Dan zijn ze beter te pureren.
- Voeg vloeibare ingrediënten toe aan poederig voedsel en aan harde groenten of fruit. Dat pureert makkelijker. Pureren van kleinere porties of op een hogere snelheid helpt ook.
- Maak groenten zoals paprika, uien en tomaten zachter door ze voor te bakken. Snijd ze grof en (roer)bak ze daarna kort.
- Gebruik geen erg vaste ingrediënten zoals brooddeeg of aardappelpuree.
- Blijven er grote stukken over? Met een pulse-schakelaar geef je een kort stootje waardoor ze naar beneden zakken.
6 tips voor koken met kliekjes