icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Muziek afspelen van je smartphone op een stereoset

Hoe speel je muziek van je smartphone af op een stereoset? Wat zijn de voor- en nadelen van luisteren via een kabel, bluetooth of wifi? Of via Airplay, Google Cast en Spotify Connect.
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert draadloze speakersBijgewerkt op:30 april 2024

Muziek streamen vanaf je smartphone

Afspelen via wifi/bluetooth speakers

Een draadloze speaker kun je meteen gebruiken om muziek naar te streamen vanaf je smartphone. Je kan met een speaker met wifi of een speaker met bluetooth. Of een speaker met wifi én bluetooth.

Wifi-speakers bedien je met een app op je smartphone. Bluetooth-speakers hebben meestal een accu en kun je dus overal meenemen. 

Muziek streamen vanaf je smartphone

Muziek klinkt nog altijd het best uit een stel goede luidsprekers. Ook hierop kun je vaak muziek afspelen vanaf je smartphone. Dat kan op verschillende manieren, met of zonder kabel. Je kunt muziek afspelen van je smartphone, of je telefoon gebruiken als afstandsbediening. In het laatste geval speel je de muziek direct af van internet.

Bekijk ook welke streamingdiensten er zijn voor het afspelen van muziek via internet.

Opties voor streamen: voor- en nadelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.