icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Online muziek luisteren: Spotify en meer

Spotify is de bekendste online muziekdienst, maar er zijn nog veel vergelijkbare muziekdiensten. Allemaal bieden ze voor zo'n €10 per maand onbeperkt muziek, zowel thuis als onderweg en op verschillende apparaten. Bij welke diensten kun je online muziek luisteren en wat zijn de verschillen?
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 19 september 2022

Artikel spotify en meer

Wat zijn de verschillen?

Prijzen muziekdiensten

De afgelopen jaren zijn er steeds meer online muziekdiensten bijgekomen. De diensten zijn vaak even duur waardoor de prijs geen invloed heeft op je keuze. Online muziek luisteren kan ook gratis, maar dan ontvang je wel advertenties of heb je bepaalde beperkingen. Een aantal diensten biedt de mogelijkheid om meerdere abonnementen af te nemen voor de hele familie. De prijs per abonnement is dan een stuk lager. Ook zijn er speciale studentenabonnementen. Bij alle diensten kun je betalen met een creditcard. Vaak kun je ook via PayPal betalen.

Gratis proberen

Je kunt alle muziekdiensten een bepaalde tijd gratis uitproberen om te kijken welke het beste voor jou werkt. Zorg er wel voor dat je het abonnement weer op tijd stopzet als je dat wilt. Anders ga je automatisch betalen voor de dienst. Elk abonnement kun je maandelijks opzeggen.

Muziekcollectie

De muziekdiensten hebben hun collectie zo ver uitgebreid dat je overal wel meer dan 70 miljoen nummers kunt beluisteren. Bij sommige diensten kan dit in hogere kwaliteit, maar dat verschil is niet altijd te horen. Vaak bieden de muziekdiensten ook andere functies, zoals lyrics meelezen, andere playlists of muziek importeren of nummers die je elders hoort herkennen. Ook kun je soms video's, interviews en livestreams bekijken.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.