icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Online muziek luisteren: Spotify en meer

Spotify is de bekendste online muziekdienst, maar er zijn nog veel vergelijkbare muziekdiensten. Allemaal bieden ze voor zo'n €10 per maand onbeperkt muziek. Voor thuis, onderweg en op verschillende apparaten. Bij welke diensten kun je online muziek luisteren en wat zijn de verschillen?
Elvin Dujardin

Elvin Dujardin   Expert draadloze speakersBijgewerkt op:30 april 2024

Online muziek luisteren

Muziekdiensten vergelijken

Online muziekdiensten zijn vaak even duur, waardoor de prijs geen invloed heeft op je keuze. Online muziek luisteren kan ook gratis, maar dan krijg je wel advertenties of heb je bepaalde beperkingen. Een aantal diensten biedt de mogelijkheid om meerdere abonnementen af te nemen voor de hele familie. De prijs per abonnement is dan een stuk lager. Ook zijn er speciale studentenabonnementen. Bij alle diensten kun je betalen met een creditcard. Vaak kun je ook via PayPal betalen.

Verschillen tussen muziekdiensten:

Gratis proberen

Je kunt alle muziekdiensten een bepaalde tijd gratis proberen. Zorg er wel voor dat je het abonnement op tijd stopzet als je dat wilt. Anders ga je automatisch betalen voor de dienst. Elk abonnement kun je maandelijks opzeggen.

Muziekcollectie

De muziekdiensten hebben hun collectie zo ver uitgebreid dat je overal meer dan 70 miljoen nummers kunt beluisteren. Bij sommige diensten kan dit in hogere kwaliteit, maar dat verschil is niet altijd te horen.

Vaak bieden de muziekdiensten ook andere functies, zoals lyrics meelezen, andere playlists of muziek importeren of nummers die je elders hoort herkennen. Ook kun je soms video's, interviews en livestreams bekijken.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.