icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Waarschuwing: koop niet bij beste-koffiezetapparaten.nl

Nieuws
|
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft meerdere meldingen ontvangen over de website beste-koffiezetapparaten.nl. Dit is zeer waarschijnlijk een nepwebshop. Koop hier dus niet! 
Irene La Faille

Irene la Faille   Expert Woning & HuishoudenGepubliceerd op:9 september 2021

Koffiezetapparaat malafide webwinkel

Update 14-9-2021: De website Beste-koffiezetapparaten.nl is inmiddels offline gehaald.

Geld kwijt

Beste-koffiezetapparaten.nl lijkt een webshop te zijn waar allerlei soorten koffiezetapparaten en espressomachines te koop zijn. Maar uit controle door het landelijke meldpunt blijkt dat deze webshop zeer waarschijnlijk malafide is. Als je er een machine koopt, ben je je geld kwijt.

Bij de controle bleek dat het genoemde KVK-nummer niet overeenkomt met de bedrijfsnaam die op de website wordt genoemd. Het op de website genoemde BTW-nummer is ongeldig en komt niet voor. Betalen kan alleen met een direct bankafschrift naar een buitenlands rekeningnummer.

Doe onderzoek

Wil je iets kopen bij een webshop die je nog niet kent? De politie houdt op haar website een overzicht bij van malafide handelspartijen, waaronder nepwebshops. Je kunt op de site controleren of er meldingen zijn binnengekomen bij een bepaalde verkoper. Lees ook onze tips om een nepwebwinkel te herkennen. Kies bij twijfel altijd voor een andere verkoper.

Doe aangifte bij oplichting

Ben je opgelicht bij een aankoop via internet? Doe dan aangifte bij de politie. De kans dat de politie de daders pakt is klein. Maar alleen bij aangiften kan de politie de website uit de lucht laten halen om toekomstige oplichting te voorkomen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.