icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Providers informeren eindelijk over reële internetsnelheid

Nieuws
|
Alle grote dsl-providers geven nu met een postcodecheck informatie over de maximaal haalbare internetsnelheid thuis. De Consumentenbond sprak de providers hier sinds 2014 meerdere malen op aan.
Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 29 januari 2016

Internetsnelheid

De Consumentenbond startte eind 2014 de campagne 'Eerlijk over internetsnelheden' toen bleek dat dsl-providers Online.nl, Tele2 en XS4ALL bij het afsluiten van een contract een 'pakketsnelheid' communiceerden. Zij informeerden consumenten niet over de reële internetsnelheid die ze op hun huisadres konden verwachten. Voor dsl-internet is dit relevant, omdat de internetsnelheid afneemt als de afstand tot de wijkcentrale groter wordt. Bij internet via kabel of glasvezel speelt dit niet. 

Reële snelheid in contract

De meeste providers hebben de maximaal haalbare snelheid nu ook in het contract staan, alleen Solcon en XS4ALL nog niet. Solcon laat weten dat ze in ieder geval begin 2016 een maximaal haalbare snelheid op de orderbevestiging zullen zetten. XS4ALL heeft al eerder beloofd de snelheid te gaan vermelden in de bevestigingsbrief, maar dat heeft vertraging op gelopen. Zij beloven dit nu in het eerste kwartaal van 2016 op orde te hebben.

Een aandachtspunt voor alle providers is dat de echte snelheid niet opvalt op de websites, dus het blijft opletten voor consumenten.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.