icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk alles-in-1-providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.
Vergelijk providers

De beste glasvezelprovider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun internetaanbieder in onze Providermonitor. Welke glasvezelprovider werd in het tweede kwartaal van 2022 het beste beoordeeld?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 9 november 2022

Artikel_Internet

Beste uit de Test

KPN logo 200x200In het derde kwartaal van 2022 beoordeelde ons panel KPN Glasvezel als beste glasvezelprovider.

De klanten van KPN beoordelen de kwaliteit van internet, televisie en telefonie als goed. Dat is bij de andere providers niet altijd het geval.

Relatief weinig KPN Glasvezel-klanten melden dit kwartaal storingen van internet en telefonie. De beoordeling voor televisie is met een 7,9 hoger dan bij de andere providers. 

De algemene waardering van klanten is met een 8,6 bovengemiddeld hoog. 

Alle testresultaten

Voordelen glasvezel

Glasvezel is verkrijgbaar in snelheden hoger dan 100 Mbit/s. Zulke hoge snelheden haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-aanbieders kun je kiezen uit hoge internetsnelheden van bijvoorbeeld 500 Mbit/s of zelfs 1000 Mbit/s. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezel hetzelfde. Dus je kunt ook heel snel bestanden uploaden. 

Nadelen glasvezel

Glasvezel is nog niet beschikbaar in alle huishoudens. Ook kan glasvezel duurder zijn dan bijvoorbeeld DSL. Al is dat niet zo bij iedere aanbieder. Bekijk in onze vergelijker of je een glasvezelabonnement kunt nemen. 

Hoe wij testen

Elk kwartaal verversen we de resultaten van de Providermonitor. De uitkomsten van het 4e kwartaal van 2022 publiceren we eind januari 2023. Lees hoe de Providermonitor werkt.