icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

De beste glasvezelprovider

Elk kwartaal delen ruim 10.000 consumenten de ervaringen met hun internetaanbieder in onze Providermonitor. Welke glasvezelprovider werd in het tweede kwartaal van 2023 het beste beoordeeld?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert ElektronicaBijgewerkt op:17 juli 2023

Artikel_Internet

Beste uit de Test

freedom-internetIn het derde kwartaal van 2023 beoordeelde ons panel Freedom Internet als beste glasvezelprovider. Deze provider doet het vooral goed op de kwaliteit van hun internetdiensten. Klanten geven daarvoor gemiddeld een 9,0. Ook zijn de klanten zeer te spreken over de vaste telefonie. Daar scoren ze een 8,8. 

Daarnaast krijgt de klantenservice van Freedom Internet een dikke 8,5. Klanten zijn ook over het algemeen zeer tevreden over deze provider. Freedom Internet scoort maar liefst een 9,8 gemiddeld op algemene providerwaardering.

Een belangrijk minpunt is en blijft de tv-kwaliteit bij Freedom Internet. Met een 6,2 scoort deze provider nog steeds zeer matig op dit punt. Daarbij rapporteerde  40% van de klanten storingen in het tv-signaal. Dit is een duidelijk verbeterpunt.

Alle testresultaten

Voordelen glasvezel

Glasvezel is verkrijgbaar in snelheden hoger dan 100 Mbit/s. Zulke hoge snelheden haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-aanbieders kun je kiezen uit hoge internetsnelheden van bijvoorbeeld 1000 Mbit/s en hoger. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezel hetzelfde. Dus je kunt ook heel snel bestanden uploaden. 

Nadelen glasvezel

Glasvezel is nog niet beschikbaar in alle huishoudens. Ook is glasvezel duurder dan DSL internet. Bekijk in onze vergelijker of je een glasvezelabonnement kunt nemen. 

Hoe wij testen

Elk kwartaal verversen we de resultaten van de Providermonitor. De uitkomsten van het derde kwartaal van 2023 publiceren we eind januari 2024. Lees hoe de Providermonitor werkt.