icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

De beste glasvezelprovider

Elk kwartaal delen ruim 10.000 consumenten de ervaringen met hun internetaanbieder in onze Providermonitor. Welke glasvezelprovider werd in het eerste kwartaal van 2024 het beste beoordeeld?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert internetBijgewerkt op:25 april 2024

Artikel_Internet

Beste uit de Test

freedom-internetIn het eerste kwartaal van 2024 beoordeelde ons panel Freedom Internet als beste glasvezelprovider. Deze provider doet het vooral goed op de kwaliteit van hun internetdiensten. Klanten geven daarvoor gemiddeld een 8,6. Ook zijn de klanten zeer te spreken over de vaste telefonie. Daarmee scoren ze een 9,3. 

Klanten zijn ook over het algemeen zeer tevreden over deze provider.  Freedom Internet scoort maar liefst een 9,8 gemiddeld op algemene providerwaardering.

De tv-kwaliteit bij Freedom Internet is verbeterd. Met een 6,7 scoort deze provider gemiddeld. In eerdere kwartalen was dat slechter. Ook het aantal tv-storingen is met 27% gemiddeld. 

Alle testresultaten

Voordelen glasvezel

Glasvezel is er in snelheden hoger dan 200 Mbit/s. Zulke hoge snelheden haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-aanbieders kun je kiezen uit heel hoge internetsnelheden van 1000 Mbit/s en hoger. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezel hetzelfde. Dus je kunt ook heel snel bestanden uploaden. 

Nadelen glasvezel

Glasvezel is nog niet beschikbaar in alle huishoudens. Ook is glasvezel vaak duurder dan DSL-internet. Bekijk in onze vergelijker of je een glasvezelabonnement kunt nemen. 

Hoe wij testen

Elk kwartaal verversen we de resultaten van de Providermonitor. De uitkomsten van het tweede kwartaal van 2024 publiceren we eind juli 2024. Lees hoe de Providermonitor werkt.