icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste glasvezelprovider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun internetaanbieder in onze Providermonitor. Welke glasvezelprovider werd in het eerste kwartaal van 2022 het beste beoordeeld?
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 26 april 2022

Artikel_Internet

KPN logo 200x200Beste uit de Test

In het eerste kwartaal van 2022 beoordeelde ons panel KPN Glasvezel als beste glasvezelprovider.

De klanten van KPN beoordelen de kwaliteit van internet, televisie en telefonie als goed. Dat is bij de andere providers niet altijd het geval.

Relatief weinig KPN-klanten melden dit kwartaal storingen van internet, televisie en telefonie. 

De algemene waardering van klanten is met een 8,7 bovengemiddeld hoog. 

Alle testresultaten

Voordelen glasvezel

Glasvezel is vaak razendsnel. De snelheid van glasvezelinternet haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-aanbieders kun je kiezen uit hoge internetsnelheden van bijvoorbeeld 500 Mbit/s of zelfs 1000 Mbit/s. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezel hetzelfde. Dus je kunt ook heel snel bestanden uploaden. 

Nadelen glasvezel

Helaas is glasvezel nog niet beschikbaar in alle huishoudens. Ook kan glasvezel duurder zijn dan bijvoorbeeld DSL. Al is dat niet zo bij iedere aanbieder. Bekijk in onze vergelijker of je een glasvezelabonnement kunt nemen. 

Elk kwartaal verversen we de resultaten van de Providermonitor. De uitkomsten van het 2e kwartaal van 2022 publiceren we eind juli 2022. Lees hoe de Providermonitor werkt.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.