icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste glasvezelprovider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun internetaanbieder in onze Providermonitor. Welke glasvezelprovider werd in het tweede kwartaal van 2022 het beste beoordeeld?
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 19 juli 2022

Artikel_Internet

freedom-internet
Beste uit de Test

In het tweede kwartaal van 2022 beoordeelde ons panel Freedom Internet Glasvezel als beste glasvezelprovider.

De klanten van Freedom Internet beoordelen de kwaliteit van internet, televisie en telefonie als goed. Dat is bij de andere providers niet altijd het geval.

Relatief weinig Freedom Internet Glasvezel-klanten melden dit kwartaal storingen van internet en telefonie. De beoordeling voor televisie was matig, maar is behoorlijk verbeterd. 

De algemene waardering van klanten is met een 9,7 bovengemiddeld hoog. 

Alle testresultaten

Voordelen glasvezel

Glasvezel is vaak razendsnel. De snelheid van glasvezelinternet haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-aanbieders kun je kiezen uit hoge internetsnelheden van bijvoorbeeld 500 Mbit/s of zelfs 1000 Mbit/s. De up- en downloadsnelheid is bij glasvezel hetzelfde. Dus je kunt ook heel snel bestanden uploaden. 

Nadelen glasvezel

Helaas is glasvezel nog niet beschikbaar in alle huishoudens. Ook kan glasvezel duurder zijn dan bijvoorbeeld DSL. Al is dat niet zo bij iedere aanbieder. Bekijk in onze vergelijker of je een glasvezelabonnement kunt nemen. 

Elk kwartaal verversen we de resultaten van de Providermonitor. De uitkomsten van het 3e kwartaal van 2022 publiceren we eind oktober 2022. Lees hoe de Providermonitor werkt.