! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste glasvezel-provider

Elke maand delen ruim 7500 consumenten de ervaringen met hun alles-in-1-provider met ons. Welke glasvezel-provider scoort het beste in het tweede kwartaal van 2021?

Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op:14 juli 2021

Artikel_Internet

XS4AlllogoHoogste testresultaat: XS4ALL Glasvezel

Ook in het tweede kwartaal van 2021 krijgt XS4ALL van ons panel de beste beoordeling onder de providers via glasvezel.

  • De klanten van XS4ALL beoordelen de kwaliteit van internet en televisie als goed. Andere providers behalen hier vergelijkbare of lagere scores.
  • De klantenservices scoort bovengemiddeld hoog. Dat zien we vaker bij XS4ALL, de klanten zijn daar zeer over te spreken. Alleen de klantenservice van nieuwkomer Freedom Internet Glasvezel werd hoger gewaardeerd.
  • In vergelijking met andere providers, meldden relatief weinig XS4ALL klanten storingen in het signaal (internet, televisie en telefonie) dit kwartaal. 

Even geduld, producten aan het ophalen...

Voor- en nadelen van glasvezel

Glasvezel is vaak razendsnel. De snelheid van glasvezelinternet haal je vaak niet met een DSL-verbinding. Bij veel glasvezel-providers kun je kiezen uit hoge internetsnelheden van bijvoorbeeld 500 Mbit/s of zelfs 1000 Mbit/s. Daarbij is de up- en downloadsnelheid hetzelfde bij glasvezel. Zo kun je ook nog heel snel bestanden uploaden. 

Nadeel van glasvezel is wel dat het nog lang niet in alle huishoudens te krijgen is. Daarnaast kan de prijs soms hoger zijn dan bijvoorbeeld bij DSL, al geldt dat niet bij iedere provider. 

Lees meer over de voor- en nadelen van glasvezel.

Testresultaten per provider

In ons onderzoek nemen we naast glasvezel ook aanbieders van DSL en Kabel internet en televisie mee. Wil je weten welke provider als Beste uit de Test komt onder alle aanbieders?

Bekijk de beste alles-in-1-provider

Vergelijken en overstappen

Met onze Vergelijker kun je alles-in-1-providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. De resultaten van het Providermonitor-onderzoek vind je daar ook in terug.

Wat is de beste provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Kies je huidige provider

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee aan de Providermonitor

De Providermonitor is gebaseerd op de oordelen van klanten met providers. En we zijn benieuwd naar jouw ervaring! Meld je aan en help niet alleen ons, maar ook andere consumenten. Lees meer over wat meedoen aan onze Providermonitor inhoudt.

Meld je aan voor de Providermonitor

Of je nu een minder bekende provider hebt of bij de grote jongens zit. Jouw mening is belangrijk voor ons. 

Ik doe mee

Allesin1

Resultaten van kwartaal 3 van 2021 publiceren we eind oktober 2021.

Lees verder