icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Prijzen internet only: flinke verschillen tussen providers

Test
|
Elk jaar verhogen providers de prijzen van vast internet. Vaak gaat het om een paar procent. Elk kwartaal inventariseren we de prijzen van vast internet. In april deden we dat opnieuw. Welke provider is het goedkoopst? En bij wie kun je terecht voor voordelige 'internet only'-abonnementen?
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 25 april 2022

05A_opzeggen-aanpassen-abonnement-1200x800

3 higlights uit de test

 1. 1
  Gemiddelde maandprijs verschilt veel

  De gemiddelde maandprijs die je betaalt, verschilt per provider veel. Bij één provider ben je zelfs bijna 30% goedkoper uit dan gemiddeld.

 2. 2
  Duur internet

  Het duurste internet only-abonnement in de categorie 100-300 Mbit/s is 20% duurder dan de gemiddelde maandprijs. Kiezen voor het goedkoopste aanbod levert je een besparing op van bijna een tientje per maand.

 3. 3
  Gigabit internet

  Voor een zeer snelle internetverbinding van 1000 Mbit/s betaal je gemiddeld €53 per maand. Vooral kleine glasvezelproviders zijn voordelig.   

Conclusie: grote verschillen tussen providers

Voor een internet only-abonnement ben je het voordeligst uit bij ...... In de categorieën 50-99 Mbit/s en 100-300 Mbit/s zitten de prijzen van deze provider meer dan 20% onder de gemiddelde maandprijs.

Benieuwd naar de resultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle resultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.