icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk alles-in-1-providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.
Vergelijk providers

Quad Play: internet, tv, vaste telefonie en mobiel abonnement

Triple Play kennen de meeste mensen wel. Dit is een pakket met daarin internet, tv en vaste telefonie. Maar quad play met daarin een mobiel abonnement wint aan terrein. Dat komt mede doordat mobiele providers vast internet zijn gaan aanbieden en andersom. Wat zijn de mogelijkheden?
silvia smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 17 januari 2023

quad play

Wat is quad play?

Een groot deel van de mensen neemt internet, tv en vaste telefonie af bij dezelfde provider. In plaats van losse abonnementen bij verschillende providers. Een sim-only of mobiel telefoonabonnement wordt nu nog in de meeste gevallen afgenomen bij een andere, ‘mobiele’ provider. Maar de markt van vaste providers smelt steeds meer samen met die van de mobiele providers.

De provider die je vaste internetverbinding verzorgt, kan tegenwoordig ook je mobiele verbinding verzorgen, en andersom. Quad play wil in dit geval zeggen dat een provider een pakket aanbiedt met vast internet, televisie, vaste telefonie en een sim-only of mobiel abonnement. Het gaat eigenlijk nog wel om 2 losse contracten. In de meeste gevallen biedt quad play een aantal voordelen ten opzichte van losse abonnementen bij verschillende providers.

Voordelen

  • Je hebt te maken met een enkel bedrijf, dat kan makkelijker zijn in de communicatie
  • Je krijgt in de meeste gevallen voordelen en kortingen, zoals korting op je factuur of de keuze uit gratis tv-zenders en dubbele databundels voor je smartphone

Nadelen

  • Je bent meer gebonden aan een enkele provider. Stap je wel zo makkelijk over?
  • Een los abonnement bij een andere provider kan duurder zijn. Maar is wellicht kwalitatief beter of past beter bij jouw gebruik

Wat bieden de providers aan?

Ga naar onze internetvergelijker en bekijk welke voordelen er zijn in combinatie met een mobiele provider (onder 'Combinatiekorting').