icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

Digitale tv bij alles-in-1-providers

Met digitale tv van de provider krijg je een groot zenderpakket. Ook heb je de mogelijkheid om films te huren en afleveringen terug te kijken. Hoe werkt dat precies?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert internetBijgewerkt op:18 augustus 2023

Veel tv-zenders

Je hebt met digitale tv veel keuze uit tv-zenders. Het basispakket bestaat meestal al uit meer dan 60 zenders. Je kunt dit ook aanvullen met extra zenderpakketten. Vaak zijn dat zenders in een thema: kinderzenders, natuurzenders of buitenlandse zenders.

Je kunt met digitale tv ook een abonnement op 1 van de betaalzenders voor films en sport nemen. Bijna alle providers bieden abonnementen aan op Film 1, ESPN (onder meer live Eredivisie-voetbal) en Ziggo Sport Totaal.

In onze Vergelijker kun je per pakket precies bekijken welke zenders er meegeleverd worden. 

Wat heb ik nodig om digitale tv te kijken?

Voor digitale tv heb je speciale apparatuur nodig. De meeste tv’s hebben een ingebouwde digitale tuner. Met een insteekkaart en een smartcard van je provider kun je zo tv kijken. Een andere manier is met een los kastje dat je aansluit op je tv. Vaak is zo'n ontvanger ook een mediaspeler met apps als Netflix en Youtube,

Lees alles over de apparatuur voor digitale televisie.

Interactieve tv

Met een digitaal tv-pakket kun je via je provider gemiste afleveringen terugkijken en films en series huren. Je hebt er wel geschikte apparatuur voor nodig en soms een extra abonnement. Programma’s terugkijken en films huren kan trouwens ook op andere manieren. Bijvoorbeeld via streamingdiensten zoals NLziet en Netflix. 

Digitale tv opnemen

Digitale televisie opnemen gaat het makkelijkst met een losse tv-ontvanger. Dit kan een mediaspeler zijn met een ingebouwde harde schijf. Vaak is er ook de mogelijkheid in de cloud op te nemen. De opnames worden dan opgeslagen bij je provider.

Live tv pauzeren of terug naar het begin

Als je kunt opnemen, dan kun je ook live televisie pauzeren. Handig als de telefoon gaat of als je even iets te drinken wilt pakken in de keuken. Je kunt ook live televisie terugspoelen tot het moment dat je naar de betreffende zender bent gezapt. Zo kun je heel makkelijk nog eens dat belangrijke doelpunt of de ontknoping van een spelshow kijken.

Onder andere KPN en Ziggo hebben de optie ‘Begin Gemist’. Hiermee kijk je de meeste tv-programma’s snel vanaf het begin terug. Ook als je de decoder nog niet aan had staan.

Met de Ziggo Next Mini kun je programma’s opnieuw tot een week terugkijken. Deze functie zit standaard bij alle internet- en tv-abonnementen.