icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

Goedkope internetproviders

Voor een vlotte internetverbinding ben je al snel een paar tientjes per maand kwijt. Providers verhogen de prijzen jaarlijks. Glasvezel internet is duurder dan dsl. Welke providers bieden voordelig internet? 
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert internetBijgewerkt op:27 juni 2024

Artikel_emailinstellen

Conclusie: goedkoop internet via DSL

Voor vlot internet hoef je niet duur uit te zijn. Het maakt wel uit waar je woont. De laagste prijzen betaal je voor internet via de koperlijn (dsl). Op de plaatsen waar glasvezel ligt, verdwijnt dsl. Het aanbod via glasvezel is duurder. De prijsverschillen tussen providers zijn kleiner. In onze vergelijker kun je zien welke aanbod er op jouw adres beschikbaar is. 

Youfone en Budget Alles-in-1 

Voor internet van 100 Mbit/s ben je bij Youfone  het goedkoopst uit. Per maand betaal je de €31,50 voor een dsl-internetverbinding. Ook Odido met €35 en Budget Thuis met €35,50 zijn relatief goedkoop.

Lees meer over:
Ons volledige onderzoek naar internet only-prijzen

Glasvezel internet duurder dan DSL

Voor een vlotte internetverbinding via glasvezel ben je duurder uit dan via dsl. Dat heeft te maken met de prijzen die providers moeten betalen voor toegang tot het glasvezelnetwerk van KPN. Die zijn hoger en daardoor vallen ook de consumentenprijzen hoger uit. 

  • Bij Budget Thuis betaal je per maand €9,50 meer voor 100 Mbps.
  • Youfone vraagt €10 per maand meer voor glasvezelinternet van 100 Mbps.

Let op: aanbod verschilt per adres 

Of je gebruik kunt maken van het voordelige aanbod van Youfone en Budget Thuis hangt af van je adres. Op veel plaatsen ligt glasvezel of wordt het aangelegd. Waar glasvezel ligt, zal dsl verdwijnen. Binnen 5 jaar wil KPN het kopernetwerk vervangen door glasvezel. Bij een grote groep consumenten gaat dit jaar de koperlijn al uit. Bij een overstap betaal je daar de hogere glasvezelprijs. Lees ook de voor- en nadelen van glasvezel internet.

Internetprijzen KPN en Ziggo 

KPN en Ziggo zijn de grootste providers. Ze zijn samen  goed voor meer dan 75% van de markt voor vast internet. Hun prijzen voor vlot internet zijn relatief hoog. Het goedkoopste internet abonnement met 100 Mbit/s kost bij Ziggo €43,50 en bij KPN €42,50 per maand. 

Bundeling van tv, internet en bellen 

Providers bieden internet ook aan in combinatie met tv, vaste telefonie en mobiel internet. Het bundelen van verschillende diensten kan voordelig zijn. Providers geven vaak kortingen bij een overstap. Ook zijn er soms deals met wifi-versterkers. Bedenk goed wat je nodig hebt. Het stapelen van diensten kan alsnog optellen tot een flink bedrag. Vergeet ook niet dat je meestal na een jaar de reguliere prijzen gaat betalen. 

Bekijk en vergelijk:
Het aanbod van internet, tv en bellen