icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

Kies een goedkoop internet- & tv-abonnement

Zit je al lang bij dezelfde internetprovider en betaal je elk jaar meer? Met onze tips kies je een goedkoop internet- en tv abonnement dat bij je past. 
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert internetBijgewerkt op:18 augustus 2023

Bepaal welke internetsnelheid je nodig hebt 

Wil je goedkoop internet? De prijs van een abonnement hangt vaak af van de snelheid die je nodig hebt. Providers bieden verschillende snelheden aan. Hoe hoger de snelheid, hoe duurder het abonnement. In een duurder pakket zitten vaak ook meer tv-zenders en andere extra’s. We geven een overzicht van de verschillende internetsnelheden en mogelijkheden. 

  • 30 Mbit/s: voldoende om te surfen, mailen of beperkt te streamen op 2 apparaten tegelijk.
  • 50 Mbit/s: met meerdere personen tegelijk aan internetten. Downloaden en uploaden kost minder tijd. 
  • 100 Mbit/s en hoger: download je veel, vaak en met meerdere apparaten tegelijk? Kies dan voor 100 Mbit/s of een hogere snelheid. Hiermee is ook gamen en Netflix kijken op meerdere apparaten tegelijk geen probleem.

Het goedkoopste internet abonnement op jouw adres 

Doe een postcodecheck in onze Vergelijker. Die geeft aan welke providers actief zijn op jouw adres en welke snelheden ze leveren. In de Vergelijker zie je wat de goedkoopste providers zijn en onze oordelen over kwaliteit. De kortingen zijn al in de prijzen verwerkt. Vergelijk het ook met wat je huidige provider te bieden heeft. 

Goedkoop glasvezel internet

Op veel plaatsen is glasvezel internet beschikbaar. De komende tijd wordt er ook veel aangelegd. Glasvezel maakt hoge internetsnelheden mogelijk, tot wel 2 Gbit/s. Bij glasvezel is de up- en downloadsnelheid hetzelfde. Hierdoor gaat iets versturen even snel als downloaden. Bij een kabel- en dsl-verbinding zijn de uploadsnelheden vaak een stuk lager. Glasvezel is daarom ook handig als je vaak grote bestanden, zoals foto’s en video’s verstuurt. Bekijk in onze vergelijker welke glasvezel abonnementen je op jouw adres kunt krijgen. 

Wel of geen tv-pakket? 

Het aanbod aan streamingsdiensten is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Bedenk voor je ‘automatisch’ een tv-pakket bij een provider kiest, of een streamingdienst niet beter bij je past. Bij NLZiet kun je ook programma's van Nederlandse omroepen bekijken. Voor €7,95 per maand kijk je naar programma's van de NPO, RTL, SBS en regionale omroepen. Bij de NPO kun je gratis en betaald naar tv-programma's van de publieke omroep kijken. Voor live Eredivisie voetbal ben je vaak wel gebonden aan een tv-abonnement bij je provider. 

Vaste telefoon of mobiel? 

Check of je de vaste telefoon nog wel nodig hebt. Gebruik je meestal je mobiele telefoon, dan kun je beter stoppen met de vaste telefoon. Dat scheelt, buiten eventuele gesprekskosten, zo’n €60 abonnementskosten per jaar. Bel je juist veel via de vaste lijn? Kijk dan naar de ‘onbeperkt bellen’-bundels. Met starttarieven en gesprekskosten heb je dan niets te maken. Je betaalt een hoger maandbedrag voor al het belverkeer naar mobiele en vaste nummers.

Je kunt in onze alles-in-1 vergelijker ook telefoon- en internetabonnementen vergelijken.

Blijf je zitten? Onderhandel! 

Ben je tevreden met je huidige provider? Kijk dan of je nog het juiste abonnement hebt. Heb je ooit gekozen voor de maximale snelheid vanwege een aanbieding? Zoek uit of je die snelheid wel nodig hebt. Een goedkoop internet abonnement met een lagere snelheid scheelt zo €10 tot €20 per maand. 

Tip

Bel je provider en zeg dat je overweegt weg te gaan en vraag welke korting ze kunnen bieden als je tóch klant blijft. 

Lees meer over onderhandelen met je provider.

Extra's bij je abonnement

Pakketten verschillen in extra's. Waar let je op als je internetproviders gaat vergelijken?