icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat kun je met interactieve tv?

Met interactieve tv van je provider bepaal jij wat je kijkt en wanneer je kijkt. Via de tv-ontvanger kun je gemiste tv-programma's terugkijken en films huren. 
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 17 maart 2021

Wat is interactieve televisie?

Met interactieve tv van je provider bepaal je zelf wat je kijkt en wanneer je kijkt. Gemiste programma’s kun je terugkijken via Programma Gemist. Live programma’s kun je vaak pauzeren. En via de functie ‘Begin Gemist’, kun je een programma vanaf het begin starten.

Providers bieden meestal een basis zenderpakket aan, dat uit te breiden is met extra zenders. De digitale ontvangers zijn hd-ready. Dit betekent dat je alle programma’s die in hd-kwaliteit worden uitgezonden ook in hd-kwaliteit kunt kijken, mits je tv daar geschikt voor is.

De meeste providers bieden een Video On Demand-service aan waarbij je documentaires en films kunt huren.

Welke providers hebben interactieve tv?

Veruit de meeste televisieproviders bieden interactieve tv. De prijs en de mogelijkheden verschillen wel per provider. 

Wil je meer weten over beeldkwaliteit, storingen en de klantenservice van providers? Bekijk dan de resultaten van ons panelonderzoek: de ProviderMonitor. Hierin selecteren we de beste provider. In onze internet en tv-vergelijker kun je het tv-aanbod van providers vergelijken. 

Wat heb je nodig?

  • Een internetverbinding via kabel, DSL of glasvezel.
  • Een tv met een ingebouwde digitale ontvanger of een losse ontvanger die je via je provider huurt of koopt
  • De afstandsbediening van je tv of een app op je mobiele telefoon of tablet.
  • Een digitale decoder (met eigen afstandsbediening).

Lees meer over apparatuur voor digitale televisie.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.