icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
tv-internet-bellen-graphic

Vergelijk providers

Vergelijk providers op internetsnelheid, tv-aanbod en prijs. En check of je kunt besparen. Stap je nu over, dan krijg je €10 korting.

Vergelijk providers

Besparen op je internet- en televisiekosten

Voor een alles-in 1-abonnement betaal je al gauw meer dan €50 per maand. Kan dat niet wat minder? Vaak wel. Hoe bespaar je op kosten voor internet en tv?
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag   Expert internetBijgewerkt op:21 augustus 2023

Artikel_besparenopabokosten

Kies het juiste abonnement

Besparen begint vaak al bij het kiezen van het juiste abonnement. Let daarbij vooral op wat je nodig hebt.

Hoge internetsnelheid

Het is zonde om te betalen voor een hoge snelheid als je die in de praktijk toch niet benut. Sommige internetproviders bieden snelheden aan van 1 Gbps en hoger. Dat klinkt aantrekkelijk, maar er zijn weinig internetactiviteiten waarvoor je zo'n hoge snelheid nodig hebt.

In de meeste gevallen volstaat een lagere snelheid, en dus ook een goedkoper abonnement. Meer over welke snelheid je moet kiezen

Tv-zenders en vaste telefoonlijn

Betalen voor meer dan 100 tv-zenders, terwijl je er in de praktijk maar een paar bekijkt, is ook zonde. En wat te denken van telefonie: gebruik jij nog wel een vaste telefoonlijn?

Traag internet?

Upgrade niet meteen. Als je internet trager is dan je had verwacht, denk je al gauw aan upgraden naar een hogere snelheid. Maar er zijn ook manieren om je huidige abonnement te versnellen. Vaak door het kopen van wat apparatuur. Misschien hoef je geen sneller, en dus duurder abonnement.

Bekijk hoe je thuis je internet kunt versnellen.

Neem een goedkoper abonnement

Soms zijn providers gul en verhogen ze zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Een goedkoper abonnement heeft in zo'n geval dezelfde snelheid gekregen als je huidige abonnement. Ben je tevreden over die oude snelheid, dan kun je dus ook uit de voeten met het goedkopere abonnement. Sommige providers, waaronder Ziggo, staan toe dat je na het eerste jaar kunt 'downgraden' naar een goedkoper abonnement.

Bel gratis via internet

Bel je niet veel met je vaste lijn? Dan is het vaak voordeliger om je telefonie-abonnement bij je alles-in-1-provider op te zeggen. Je kunt dan bellen met je mobiel, maar ook via internet. Er zijn inmiddels meerdere programma's en apps waarmee dat kan. Dit is een goedkope oplossing, zeker als je naar iemand in het buitenland wilt bellen.

Bekijk hoe je gratis belt via internet.

Kijk televisie via internet

Traditioneel zappen verliest aan populariteit. Er zijn steeds meer internetdiensten waarbij je zelf kunt bepalen wat je kijkt, wanneer je kijkt en hoe je kijkt (op je mobiel, tablet, tv of laptop). Misschien kan je digitale tv-abonnement wel de deur uit.

Lees meer over tv kijken via internet

Vergelijk alles-in-1-providers

Misschien ben je bij een andere provider wel goedkoper uit. In onze vergelijker kun je zien welke providers leveren op jouw adres en welke aanbieder voor jou het voordeligst is.

Vergelijk alles-in-1-abonnementen, met of zonder televisie- en telefonie-abonnement

Opzeggen en aanpassen

Overstappen naar een goedkoper abonnement van een andere provider kan een heel gedoe zijn. Maar je kunt een hoop besparen als het je lukt.

Lees meer over hoe je je abonnement kunt opzeggen en aanpassen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.