icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein

Nieuws
|
De kans om de ware te vinden via een datingsite  of -app is klein. Bovendien zijn de platforms soms duur en zijn ze lang niet altijd duidelijk over wat ze precies kosten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Gerard Spierenburg

Gerard Spierenburg , Woordvoerder Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Datingsite nieuws

De Consumentenbond onderzocht 15 veelgebruikte datingsites en -apps en vroeg ruim 400 panelleden die op zoek zijn naar een vaste relatie naar hun ervaringen. Slechts 15% vond inderdaad een relatie. 41% acht de kans zeer klein dat ze via een datingplatform een vaste relatie vinden. Als reden geven ze op dat maar weinig kandidaten aan het opgegeven profiel voldoen. Ook denken de ondervraagden regelmatig te maken te hebben met nepprofielen of verouderde, inactieve profielen. 

Prijs-kwaliteit

Bijna een derde van de ondervraagden is ontevreden de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kan de prijs van een abonnement oplopen tot wel €79,90 per maand voor een lidmaatschap voor 6 maanden. En als je dit bedrag niet in 1 keer wil voldoen, betaal je nog een toeslag van €6 per maand. 

Bij de meeste sites en apps is een profiel aanmaken gratis, maar dan zijn de mogelijkheden vaak te beperkt, zo oordeelt het panel. 

Onduidelijk

Badoo, Bumble, Grindr, Happn, Inner Circle en Tinder zijn niet duidelijk over de kosten van een abonnement. Die informatie krijgen consumenten pas nadat ze zich hebben aangemeld. 

E-matching en Pepper doen dat beter. Op hun sites zijn de abonnementsvormen en prijzen wél eenvoudig te vinden. Ze staan in 1 overzicht en zijn zichtbaar vóór aanmelding. Bovendien staat er duidelijk bij vermeld dat abonnementen automatisch verlengd worden. Dat is bijna altijd het geval, maar die informatie is soms lastig te vinden, zoals bijvoorbeeld bij Lexa, Ourtime en Parship.
 

Nieuw & interessant

 • Tinder-schendt-privacy-gebruikers
  Nieuws | 8 feb.

  Tinder discrimineert op basis van leeftijd

  Datingapp Tinder discrimineert op basis van leeftijd. Dat blijkt uit onderzoek van wereldconsumentenorganisatie Consumers International in 6 landen. Sommige gebruikers van de app betalen bijna 6 keer zoveel voor dezelfde dienst als anderen.
 • Pakket achterlaten bij deur v2 video
  Test | 3 feb.

  Test problemen bij pakketbezorging

  We kopen meer dan ooit online. En dus neemt ook het aantal klachten over pakketbezorging toe. De drukte door corona verklaart veel, maar niet alles. Wat gaat er precies mis? We vroegen het aan ruim 12.000 panelleden en analyseerden de klachten.
 • Motorhelm kind
  28 jan.

  Buitenlandse webshops: onveilige helmen

  Onze Italiaanse collega’s deden onderzoek naar de veiligheid van helmen die je kunt kopen bij buitenlandse webwinkels.
 • 21 jan.

  Buitenlandse webshops: bestrijdingsmiddelen

  Bestrijdingsmiddelen of biociden koop je makkelijk via buitenlandse webwinkels.