! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Private lease

Autolease-collectief Kia Picanto

Zorgeloos een auto leasen?

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijke prijs. Nu met gratis thuislevering tijdens lockdown! | Check het aanbod

Een auto is een flinke kostenpost, iedere maand weer. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand. De lease auto lever je na de looptijd weer in bij de leasemaatschappij. We laten je zien hoe je de afweging maakt tussen een auto leasen of kopen. En we zetten de voor- en nadelen van private lease op een rij. 

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:18 februari 2021


Auto leasen of kopen

Met private lease heb je inzicht in je autokosten. Sommige auto's zijn goedkoper om te leasen dan om te kopen met eigen of geleend geld. Ook je situatie speelt een rol. We geven enkele adviezen over een auto leasen of kopen. En we zetten de belangrijkste aandachtspunten van private lease op een rij.

Ga je voor private lease? Controleer dan of de maatschappij het Keurmerk Private Lease heeft. Benieuwd waar je nog meer op kunt letten? Bekijk dan onze checklist voor het afsluiten van een private leasecontract. 

Je eigen private-leaseauto rijden?

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijke prijs. Je least al een nieuwe auto vanaf €197 per maand. 

Actie: nu met gratis thuislevering van je auto!

 • Contracten vanaf 12 maanden
 • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden
 • Nu nog veel auto’s op voorraad.
 • Betrouwbare en gecheckte voorwaarden
 • Groot aanbod hybride en elektrische auto's
 • Vanaf 5000 km per jaar

Bekijk de auto's

Autolease-collectief Kia Picanto wit

Voor- en nadelen private lease

Private lease is populair. Je weet wat je maandelijks kwijt bent aan de lease auto en je hoeft je niet druk te maken om onverwachte rekeningen. Maar er zijn ook nadelen. Bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt afsluiten. Je kunt door een private-leasecontract vaak een stuk minder lenen.

Bekijk alle voor- en nadelen van autolease.

Private lease via de Consumentenbond

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract tegen een scherpe prijs, zonder kleine lettertjes. Je hebt geen schadevrije jaren nodig en er zijn geen leeftijdsgrenzen. En bij bijvoorbeeld een echtscheiding of werkloosheid kun je kosteloos van het contract af. 

Lees meer over de voordelen van private lease via de Consumentenbond. Of bekijk direct welke private lease auto's we aanbieden. 

Reviews private lease

Al duizenden consumenten vroegen een private leaseauto aan via het Autolease-collectief van de Consumentenbond. Benieuwd naar de ervaring van andere? 

Bekijk de reviews van het Autolease-collectief.

Nieuw & interessant

 • GreenNCAP_28219_3
  25 feb.

  Groener autorijden

  Groener autorijden wordt steeds belangrijker. Met het Green NCAP-programma kun je een bewuste keuze maken als je een auto koopt of leaset.
 • Kia eniro 1200x800
  23 feb.

  Groener autorijden via Autolease-collectief

  Via private lease kun je betaalbaar elektrisch rijden. Om de stap naar elektrisch rijden makkelijker te maken hebben een omruilgarantie voor de Kia e-Niro. En je kunt een laadpaal leasen.
 • Elektrische deelscooter
  9 feb.

  Elektrische deelscooter

  Wil je snel van de ene naar de andere plek? Dan kun je gebruik maken van een elektrische deelscooter.
 • kopen-en-verkopen-van-autos

  Veelgestelde vragen private lease

  Met private lease rij je voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Hoe zit het met eigen risico bij schade, BKR-registratie en afschrijvingen? Bekijk de video!