icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Private lease

Een auto is een flinke kostenpost, iedere maand weer. Met private lease, of privé lease, betaal je een vast bedrag per maand. De auto lever je na de looptijd weer in bij de leasemaatschappij. We laten zien wat de voor-en nadelen zijn van private lease en hoe je de afweging maakt tussen leasen of kopen.

Marlies Feytens

Marlies Feytens , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:23 oktober 2018


Auto leasen of kopen

Met private lease heb je inzicht in je autokosten. Sommige auto's zijn goedkoper om te leasen dan te kopen met eigen of geleend geld, afhankelijk van je situatie. Kies je voor leasen? Check dan of de maatschappij het Keurmerk Private Lease heeft. We geven enkele adviezen over een auto leasen of kopen en zetten de belangrijkste aandachtspunten van private lease op een rij.

Voor- en nadelen private lease

Private lease is populair. Je weet wat je maandelijks kwijt bent aan de auto en hoef je niet druk te maken om onverwachte rekeningen. Maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld als je een hypotheek wil afsluiten. Je kunt door een private leasecontract vaak een stuk minder lenen. Bekijk alle voor- en nadelen van autolease.

Het Autolease-collectief

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract, zonder kleine lettertjes. Per auto zie je wat de maandkosten zijn van een private leaseauto en een nieuwe auto gekocht met geleend geld of eigen geld. Bij bijvoorbeeld een echtscheiding of werkloosheid kun je kosteloos van het contract af. 
 

Nieuw & interessant

 • belasting-eindejaarstips-2018
  16 nov.

  Inspelen op belastingregels 2019

  Met onze tips kun je slim inspelen op een groot aantal wetswijzigingen die eraan komen.
 • Autolease q3
  23 okt.

  Autolease-collectief van de Consumentenbond

  Met het Autolease-collectief maakt de Consumentenbond private lease inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen.
 • Artikel auto delen

  Auto delen, verhuren en verzekeren

  Een auto delen met familie of bekenden scheelt geld. Zorg dat je niet ten onrechte opdraait voor schade, via een autodeelverzekering. En wat moet je regelen als je een auto wil (ver)huren?

 • Green Wheels, deelauto, huurauto

  Alternatieven voor gezinsauto

  Wil je (nog) geen grotere gezinsauto aanschaffen? Huur dan tijdens de vakantie een auto, of maak gebruik van een deelauto. De mogelijkheden op een rij voor wie af en toe een ruime auto nodig heeft.