icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Een auto is een flinke kostenpost, iedere maand weer. Met private lease, of privé lease, betaal je een vast bedrag per maand. De lease-auto lever je na de looptijd weer in bij de leasemaatschappij. We laten zien wat de voor-en nadelen zijn van private lease en hoe je de afweging maakt tussen leasen of kopen.

Marlies Feytens

Marlies Feytens , Expert Geld & Verzekering Bijgewerkt op:21 februari 2019


Auto leasen of kopen

Met private lease heb je inzicht in je autokosten. Sommige auto's zijn goedkoper om te leasen dan te kopen met eigen of geleend geld, afhankelijk van je situatie. Kies je voor leasen? Check dan of de maatschappij het Keurmerk Private Lease heeft. We geven enkele adviezen over een auto leasen of kopen en zetten de belangrijkste aandachtspunten van private lease op een rij.

Zorgeloos een private lease-auto rijden?

Met het Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar, door de Consumentenbond gecheckt leasecontract en een eerlijk maandbedrag. Zonder kleine lettertjes.

Schrijf je alvast in

Autolease q3

Voor- en nadelen private lease

Private lease is populair. Je weet wat je maandelijks kwijt bent aan de lease-auto en je hoeft je niet druk te maken om onverwachte rekeningen. Maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld als je een hypotheek wil afsluiten. Je kunt door een private leasecontract vaak een stuk minder lenen. Bekijk alle voor- en nadelen van autolease.

Het Autolease-collectief

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract, zonder kleine lettertjes. Per auto zie je wat de maandkosten zijn van een private lease-auto en een nieuwe auto gekocht met geleend geld of eigen geld. Bij bijvoorbeeld een echtscheiding of werkloosheid kun je kosteloos van het contract af.

Nieuw & interessant