icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Private lease

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen private lease.


2023

Vandaag

Zwaardere auto extra belastend voor het milieu

Een zwaardere auto betekent een grotere impact op het milieu. Dit geldt zowel voor brandstofauto’s als voor elektrische auto's. Wel zijn elektrische auto’s - ondanks de zware batterij - in het voordeel.

Nieuws | 23 maart 2023

Doorbraak in Volkswagen Dieselschandaal: rechter wijst compensatie toe

Volkswagen moet een consument €3000 schadevergoeding betalen omdat de fabrikant illegale software had geïnstalleerd in zijn dieselauto. Dit heeft de Rechtbank Haarlem geoordeeld in een zaak die was aangespannen door Stichting Volkswagen Group Diesel Efficiency (VGDES) in samenwerking met de Consumentenbond.

2 februari 2023

Hoe kies je de beste laadpas?

Er zijn verschillende aanbieders van laadpassen. Welke laadpas is het beste? En waar let je op bij het kiezen van een laadpas?

Nieuws | 2 februari 2023

25 jaar Euro NCAP

Het Euro NCAP-programma bestaat 25 jaar. De Consumentenbond is medeoprichter en bestuurslid van dit testprogramma voor auto's. De organisatie ziet dat in de afgelopen 25 jaar een enorme vooruitgang op het gebied van autoveiligheid is bereikt.

3 januari 2023

Wintersport met je leaseauto

Kun je onbezorgd met je private lease auto op wintersportvakantie? Wij zetten voor je op een rij waar je op kunt letten.

2022

29 november 2022

Veiligheid auto's: Euro NCAP tests

Bekijk welke auto's goed en slecht scoren in veiligheidstests van Euro NCAP. Tesla en sommige Chinese merken doen het verrassend goed. Dacia lijkt flink te hebben bespaard op veiligheid.

8 november 2022

Elektrische auto leasen

Elektrische auto’s worden steeds populairder onder private leaserijders. Private lease maakt de drempel om een elektrische auto te rijden lager. 

Nieuws | 6 oktober 2022

Hoge veiligheidsscores voor Tesla en Chinese auto’s

De nieuwste veiligheidstests van Euro NCAP kennen opvallende resultaten. Tesla presteert uitstekend en zet een nieuw record neer. Chinese nieuwkomers sluiten zich aan bij de Europese top.

28 juni 2022

Parkeerapps

Met een parkeerapp op je smartphone kun je in veel gemeenten betalen. Dat is een gemakkelijk alternatief voor de parkeerautomaat. Dit zijn de voor- en nadelen van de parkeerapps.

12 mei 2022

Mobiliteitsbudget

Naar je werk reizen kan op verschillende manieren. Sommige werkgevers bieden je een leaseauto aan. Maar er kan ook worden gekozen voor een mobiliteitsbudget. Wat is het en wat kun je ermee? 

21 april 2022

Flexibel autorijden

Een eigen auto is niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer mensen delen een auto of maken gebruik van private lease. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo zijn er diverse partijen die flexibele auto-abonnementen aanbieden.

17 maart 2022

Energielabel auto

Bij het kopen of leasen van een auto kun je een milieubewuste keuze maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zuinigere auto. Het energielabel helpt je daarbij.

26 februari 2022

Populaire auto’s Autolease-collectief

Welke automodellen zijn populair in het Autolease-collectief? En welke contracten kiezen klanten het meest?

Nieuws | 3 februari 2022

Strengere veiligheidseisen voor nieuwe auto’s

Voor nieuwe automodellen die vanaf 6 juli op de markt komen, gelden strengere veiligheidseisen. Het doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid.

24 januari 2022

Goedkoop je elektrische auto laden

Een elektrische auto opladen kan aan een 'eigen' laadpaal of aan een commercieel laadstation. De prijzen per kilowattuur (kWh) verschillen dan enorm. Hoe tank je het goedkoopst?

24 januari 2022

Leasen: benzine, diesel of elektrisch?

Je wilt een private-leasecontract afsluiten. Wat is voor jou het voordeligst?

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

2021

Nieuws | 20 juli 2021

Chiptekort zorgt voor leveringsproblemen

Al enige tijd is er een tekort aan chips voor consumentenproducten. Consumenten merken hier steeds vaker de gevolgen van.

1 juli 2021

Einde leasecontract

Loopt je private leasecontract bijna af? Dan heb je verschillende mogelijkheden. We zetten deze voor je op een rij.

28 juni 2021

Klacht leasemaatschappij

Heb je een probleem met je leasemaatschappij? Probeer er dan eerst samen met de leasemaatschappij uit te komen. Check ons stappenplan.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in