! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Private lease

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen private lease.


2021

Nieuws | 3 september 2021

Subsidies elektrische auto’s te snel op

Voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s kan dit jaar geen subsidie meer worden aangevraagd. De subsidiepotten zijn te snel leeg, vindt onder meer de Consumentenbond.

9 augustus 2021

Kort- of langlopend leasecontract?

Je hebt besloten om voor private lease te kiezen. Maar twijfel jij tussen een kort- of langlopend leasecontract? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

1 juli 2021

Einde leasecontract

Loopt je private leasecontract bijna af? Dan heb je verschillende mogelijkheden. We zetten deze voor je op een rij.

28 juni 2021

Klacht over leasemaatschappij

Heb je een probleem met je leasemaatschappij? Probeer er dan samen met de leasemaatschappij uit te komen. Check ons stappenplan.

31 mei 2021

Keuzeadvies voor private lease

Een auto is een flinke kostenpost, iedere maand weer. Met private lease betaal je een vast bedrag per maand. De leaseauto lever je na de looptijd weer in bij de leasemaatschappij. We leggen uit wat private lease is en waar je op moet letten. Ook helpen we je op weg bij het maken van een afweging tussen een auto leasen of kopen. 

31 mei 2021

Gebruikstips voor private lease

Nieuwe auto's kennen tegenwoordig veel handige snufjes. Als je een auto least kun je zo'n nieuwe auto rijden voor een vast bedrag per maand. Niet alle kosten zitten in deze maandprijs. Lees onze tips en adviezen om optimaal gebruik te maken van je leaseauto. 

3 mei 2021

Archief Private lease

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen private lease.

6 april 2021

Laadpaal verzekerd

Heb je een elektrische auto? Dan is een eigen laadpaal geen overbodige luxe. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een eigen laadplek. Maar wat als je laadpaal gestolen wordt? Ben je dan wel verzekerd?

9 februari 2021

Elektrische deelscooter

Wil je snel van de ene naar de andere plek? Dan kun je gebruik maken van een elektrische deelscooter.

Nieuws | 6 januari 2021

Openbaar vervoer minder in trek

Na de pandemie pakken we liever de eigen auto of de fiets in plaats van het openbaar vervoer. Ook blijven we dichter bij huis. Dat blijkt uit een onderzoek van BEUC, de samenwerkende Europese consumentenorganisaties.

2020

29 december 2020

Bespaartips voor verzekeringen in 2021

Vergelijken kan zo een paar honderd euro per jaar schelen. Begin het nieuwe jaar goed met deze bespaartips voor verzekeringen.

Nieuws | 27 oktober 2020

Beste auto's komen uit Azië

De meest betrouwbare auto's komen nog steeds uit Azië. Dat blijkt uit het jaarlijkse mankementenonderzoek van de Consumentenbond. Mini is het enige Europese automerk in de top 10.

Nieuws | 9 oktober 2020

Subsidie nieuwe elektrische auto’s stopt

Voor nieuwe elektrische auto’s kan binnenkort geen subsidie meer worden aangevraagd. De subsidiepotten zijn te snel leeg vindt ondermeer de Consumentenbond.

2 oktober 2020

Rijhulpsystemen: verschil in kwaliteit

Steeds meer auto’s zijn voorzien van rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systems, ADAS) om de bestuurder te assisteren. Ze zijn de opmaat naar zelfrijdende voertuigen. We leggen uit welke systemen er zijn, hoe ze werken en welke we aanbevelen.

Nieuws | 2 oktober 2020

Kwaliteit rijhulpsystemen wisselend

Rijhulpsystemen van autofabrikanten verschillen onderling behoorlijk in kwaliteit. Dat blijkt uit een test van veiligheidsorganisatie Euro NCAP, waar de Consumentenbond partner van is.

16 juli 2020

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Er rijden in Nederland al ruim 200.000 elektrische auto’s rond. Maar wat is elektrisch rijden precies? Wat kost het en hoe milieuvriendelijk is het?

Nieuws | 9 juli 2020

Doe mee aan ons onderzoek automankementen

Elk jaar houdt de Consumentenbond een enquête over opgetreden automankementen. Doe mee en vul direct de enquête in.

Nieuws | 2 juli 2020

Consumentenbond wil einde leeftijdsdiscriminatie autoverzekering

Er moet een einde komen aan de leeftijdstoeslagen die autoverzekeraars rekenen voor jonge en oudere bestuurders. Dit schrijft de Consumentenbond in een brief aan het Verbond van Verzekeraars.

8 juni 2020

Goedkoop je elektrische auto laden

Een elektrische auto opladen kan aan een 'eigen' laadpaal of aan een commercieel laadstation. De prijzen per kilowattuur (kWh) verschillen dan enorm. Waar tank je het goedkoopst?

Nieuws | 7 mei 2020

Auto’s mogelijk duurder per 1 juli

Per 1 juli 2020 worden de bpm-tarieven voor auto’s gebaseerd op een nieuwe CO2-testmethode. Hierdoor kan de prijs voor sommige auto’s omhooggaan.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in