icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Private lease

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen private lease.


2023

20 december 2023

Operational lease

Er zijn verschillende leasevormen. Steeds meer bedrijven kiezen bij een leaseauto voor operational lease zakelijk. Maar wat is operational lease?

1 november 2023

Subsidie elektrische auto

Koop of lease je een volledig elektrische auto? Dan kun je in aanmerking komen voor subsidieregeling. Wij zetten de veelgestelde vragen over deze subsidie voor je op een rij.

Nieuws | 28 augustus 2023

Grote prijsverschillen laadpalen, zelfs in dezelfde straat

Binnen steden en zelfs in dezelfde straat kunnen tarieven van openbare laadpalen enorm verschillen. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond pleit voor meer transparantie, zodat consumenten de laadprijzen kunnen vergelijken en weten waar ze aan toe zijn.

17 augustus 2023

Financial lease

Financial lease is een zakelijke leasevorm. Maar wat is financial lease precies en kun je als particulier financial leasen?

Nieuws | 12 juli 2023

Strengere tests voor veiligere auto’s

Euro NCAP test de veiligheid van auto's. In 2023 zijn de eisen flink aangescherpt. Twee Chinese nieuwkomers slaagden met vlag en wimpel.

12 juli 2023

Veiligheid auto's: Euro NCAP tests

Bekijk welke auto's goed en slecht scoren in veiligheidstests van Euro NCAP. Tesla en sommige Chinese merken doen het verrassend goed. Dacia lijkt flink te hebben bespaard op veiligheid.

25 mei 2023

Naar het buitenland met een elektrische auto

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Maar hoe werkt het opladen in het buitenland?

15 mei 2023

Test Green NCAP: grote verschillen

De test van Green NCAP's meet hoe groen nieuwe auto's zijn. In de test lopen de scores uiteen van 1 ster tot het maximum: 5 sterren. Van de 10 in 2023 geteste auto's scoort de elektrische Nissan Ariya het hoogst. De Volkswagen T-Roc valt op door z'n score voor luchtkwaliteit. Hij scoort het hoogst van alle tot nu toe geteste auto's met brandstofmotor.

30 maart 2023

Zwaardere auto extra belastend voor het milieu

Een zwaardere auto betekent een grotere impact op het milieu. Dit geldt zowel voor brandstofauto’s als voor elektrische auto's. Wel zijn elektrische auto’s - ondanks de zware batterij - in het voordeel.

Nieuws | 23 maart 2023

Doorbraak in Volkswagen Dieselschandaal: rechter wijst compensatie toe

Volkswagen moet een consument €3000 schadevergoeding betalen omdat de fabrikant illegale software had geïnstalleerd in zijn dieselauto. Dit heeft de Rechtbank Haarlem geoordeeld in een zaak die was aangespannen door Stichting Volkswagen Group Diesel Efficiency (VGDES) in samenwerking met de Consumentenbond.

2 februari 2023

Laadpas elektrische auto

Er zijn verschillende aanbieders van laadpassen. Waar let je op bij het kiezen van een laadpas?

Nieuws | 2 februari 2023

25 jaar Euro NCAP

Het Euro NCAP-programma bestaat 25 jaar. De Consumentenbond is medeoprichter en bestuurslid van dit testprogramma voor auto's. De organisatie ziet dat in de afgelopen 25 jaar een enorme vooruitgang op het gebied van autoveiligheid is bereikt.

3 januari 2023

Wintersport met je leaseauto

Kun je onbezorgd met je private lease auto op wintersportvakantie? Wij zetten voor je op een rij waar je op kunt letten.

2022

8 november 2022

Elektrische auto leasen

Elektrische auto’s worden steeds populairder onder private leaserijders. Private lease maakt de drempel om een elektrische auto te rijden lager. 

6 oktober 2022

Hoge veiligheidsscores voor Tesla en Chinese auto’s

De nieuwste veiligheidstests van Euro NCAP kennen opvallende resultaten. Tesla presteert uitstekend en zet een nieuw record neer. Chinese nieuwkomers sluiten zich aan bij de Europese top.

28 augustus 2022

Grote prijsverschillen bij opladen op straat

Een elektrische auto opladen kan aan een 'eigen' laadpaal of aan een openbare laadpaal op straat. Bij openbare laadpalen zijn de prijsverschillen tussen steden enorm. In veel steden is er maar 1 dure aanbieder en dus geen concurrentie.

28 juni 2022

Parkeerapps

Met een parkeerapp op je smartphone kun je in veel gemeenten betalen. Dat is een gemakkelijk alternatief voor de parkeerautomaat. Dit zijn de voor- en nadelen van de parkeerapps.

12 mei 2022

Mobiliteitsbudget

Naar je werk reizen kan op verschillende manieren. Sommige werkgevers bieden je een leaseauto aan. Maar er kan ook worden gekozen voor een mobiliteitsbudget. Wat is het en wat kun je ermee? 

21 april 2022

Flexibel autorijden

Een eigen auto is niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer mensen delen een auto of maken gebruik van private lease. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo zijn er diverse partijen die flexibele auto-abonnementen aanbieden.

17 maart 2022

Energielabel auto

Bij het kopen of leasen van een auto kun je een milieubewuste keuze maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zuinigere auto. Het energielabel helpt je daarbij.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in