icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Private lease

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen private lease.


2022

12 mei 2022

Mobiliteitsbudget

Naar je werk reizen kan op verschillende manieren. Sommige werkgevers bieden je een leaseauto aan. Maar er kan ook worden gekozen voor een mobiliteitsbudget. Wat is het en wat kun je ermee? 

21 april 2022

Flexibel autorijden

Een eigen auto is niet meer zo vanzelfsprekend. Steeds meer mensen delen een auto of maken gebruik van private lease. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo zijn er diverse partijen die flexibele auto-abonnementen aanbieden.

17 maart 2022

Energielabel auto

Bij het kopen of leasen van een auto kun je een milieubewuste keuze maken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zuinigere auto. Het energielabel helpt je daarbij.

26 februari 2022

Populaire auto’s Autolease-collectief

Welke automodellen zijn populair in het Autolease-collectief? En welke contracten kiezen klanten het meest?

10 februari 2022

Veelgestelde vragen private lease

Waarom voor private lease kiezen? En hoe werkt private lease eigenlijk? Wij zetten de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij.

Nieuws | 3 februari 2022

Strengere veiligheidseisen voor nieuwe auto’s

Voor nieuwe automodellen die vanaf 6 juli op de markt komen, gelden strengere veiligheidseisen. Het doel is het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Nieuws | 31 januari 2022

Prijzen openbare laadpalen onduidelijk

De prijs voor het opladen van een elektrische auto bij een publiek laadpunt is vooraf vaak onduidelijk. En verschilt per gebruikte tankpas of app. Dat constateert de Consumentenbond op basis van een steekproef.

24 januari 2022

Goedkoop je elektrische auto laden

Een elektrische auto opladen kan aan een 'eigen' laadpaal of aan een commercieel laadstation. De prijzen per kilowattuur (kWh) verschillen dan enorm. Hoe tank je het goedkoopst?

24 januari 2022

Leasen: benzine, diesel of elektrisch?

Je wilt een private-leasecontract afsluiten. Wat is voor jou het voordeligst?

Nieuws | 10 januari 2022

Nieuwjaarsquiz: betaalvragen het moeilijkst

Ruim 1800 deelnemers testten hun kennis over juridische en financiële kwesties via onze Geld Nieuwjaarsquiz. De vragen over betalen werden het minst goed beantwoord.

2021

Nieuws | 31 december 2021

Leveringsproblemen vooral bij spelcomputers en auto’s

Door het chiptekort zijn er nog steeds leveringsproblemen bij diverse producten. Vooral bij spelcomputers. Leveringsproblemen met auto’s staan op nummer 2, blijkt uit een panelonderzoek onder 11.617 consumenten.

Nieuws | 17 december 2021

Succes in strijd voor behoud schadevrije jaren

Vanaf 1 januari 2022 raken autorijders hun schadevrije jaren niet zomaar meer kwijt. Dat hebben autoverzekeraars besloten. Dit is een succes voor de Consumentenbond, die jarenlang strijd voerde voor eerlijke registratie en behoud van schadevrije jaren.

Nieuws | 17 december 2021

Chiptekort in de autowereld

De vraag naar computerchips is sterk gestegen. Hierdoor houden productieproblemen en langere levertijden in de autobranche aan.

Nieuws | 13 december 2021

Elektrische auto’s Renault scoren slecht in crashtests

Veel auto’s voldoen aan de strenge normen van Euro NCAP. Twee elektrische auto’s van Renault kwamen niet ongeschonden uit de crashtest. De Renault ZOE kreeg zelfs 0 sterren, de Dacia Spring slechts 1 ster.

Nieuws | 23 november 2021

Elektrische auto leasen via de werkgever

Wil je een elektrische auto leasen via je werkgever, doe dit dan nog dit jaar. Volgend jaar krijg je namelijk fors minder korting voor elektrisch rijden in een zakelijke leaseauto.

Nieuws | 29 oktober 2021

Software ook bij jonge auto’s steeds vaker oorzaak autopech

Softwareproblemen zijn steeds vaker de oorzaak van autopech. Ook bij relatief jonge auto’s. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek naar automankementen van de Consumentenbond.

Nieuws | 3 september 2021

Subsidies elektrische auto’s te snel op

Voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s kan dit jaar geen subsidie meer worden aangevraagd. De subsidiepotten zijn te snel leeg, vindt onder meer de Consumentenbond.

9 augustus 2021

Kort- of langlopend leasecontract?

Twijfel jij tussen een kort- of langlopend leasecontract bij private lease? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij.

Nieuws | 20 juli 2021

Chiptekort zorgt voor leveringsproblemen

Al enige tijd is er een tekort aan chips voor consumentenproducten. Consumenten merken hier steeds vaker de gevolgen van.

1 juli 2021

Einde leasecontract

Loopt je private leasecontract bijna af? Dan heb je verschillende mogelijkheden. We zetten deze voor je op een rij.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in