! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Autolease-collectief Kia Picanto

Zorgeloos een auto leasen?

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijke prijs. Nu met 6 maanden kilometerbedenktijd! | Check het aanbod

Auto inruilen en private lease

Wil je overstappen naar private lease en heb je nog een eigen auto? Dan kun je de auto inruilen of verkopen. Met de opbrengst kun je je leasebedrag per maand verlagen. Dit doe je door een bedrag alvast vooruit te betalen, een soort reservering. Wil jij je auto inruilen? Bekijk dan ons stappenplan.

Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op:23 februari 2021

Auto inruilen

Auto inruilen

Wil je je auto inruilen of verkopen? We helpen je op weg met een stappenplan. 

Leasetarief verlagen

Met (een deel van) het geld dat je voor een eigen auto terugkrijgt, kun je het leasebedrag verlagen. Dit kan natuurlijk ook met spaargeld. Zorg wel dat je een buffer overhoudt voor onverwachte uitgaven.

Het verlagen van je leasebedrag doe je door een bedrag vooruit te betalen. Je kunt dit zien als een soort reservering. Het bedrag wordt verdeeld over alle maanden van je leasecontract. Dit kan niet bij iedere leasemaatschappij. Vooruitbetalen is bij ons Autolease-collectief wel een optie. 

Je eigen private-leaseauto rijden?

Met ons Autolease-collectief ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en eerlijke prijs. Je least al een nieuwe auto vanaf €199 per maand. 

Actie: nu met gratis thuislevering van je auto!

  • Verschillende auto's met maandelijks opzegbaar contract
  • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden
  • Nu nog veel auto’s op voorraad.
  • Betrouwbare en gecheckte voorwaarden
  • Groot aanbod hybride en elektrische auto's
  • Vanaf 5000 km per jaar

Bekijk de auto's

Autolease-collectief Kia Picanto wit

Voertuig verkopen of leasen en autogegevens

Moderne auto's ofwel 'connected cars', vaak verbonden met internet, verzamelen vaak persoongegevens. Zoals gegevens over je locaties, belgedrag en je rijstijl. Zo weet een voertuig veel over de inzittenden. De fabrikant heeft toegang tot die gegevens en kan die delen met bijvoorbeeld leasemaatschappijen. 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een handleiding met privacytips voor connected cars. Hierin staat waarop je moet letten bij het (ver)kopen, huren en leasen van zo'n auto. Zo moet de autofabrikant en de dealer je informeren over de gegevens die het voertuig verzamelt en opslaat. Bij verkoop van de auto is de tip om alle data uit de auto te verwijderen.

Private lease en persoonsgegevens

Maak je gebruik van een private leaseauto? Vraag dan aan de leasemaatschappij welke persoonsgegevens deze verwerkt. En vraag de fabrikant van de leaseauto welke persoonsgegevens er worden verstrekt aan de leasemaatschappij. Je kunt deze gegevens dan vergelijken. Vraag bij zakelijke lease ook na welke persoonsgegevens er eventueel aan de werkgever worden doorgegeven.

Lees verder