icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klagen over leasemaatschappij

Heb je een private leaseauto en loop je tegen problemen aan? Bijvoorbeeld over een schade die voor jouw rekening komt. Probeer er dan eerst samen met de leasemaatschappij uit te komen. Check in ons stappenplan welke stappen je kunt nemen. 
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert private leaseBijgewerkt op:13 februari 2024

Klacht over leasemaatschappij

Voorwaarden leasecontract

In je leasecontract en de algemene voorwaarden staan de afspraken die je met je leasemaatschappij hebt. In principe is het contract met de bijbehorende voorwaarden leidend. Tenzij het onredelijk is of in strijd met regelgeving. Zowel de leasemaatschappij als degene die de auto leaset moet zich aan deze regels houden. Denk hierbij aan afspraken over rechten zoals schade en onderhoud. En plichten zoals de maandelijkse betaling en kosten als je meer kilometers rijdt.

Situatie bespreekbaar maken

Ondanks dat de afspraken zijn vastgelegd, kan er onduidelijkheid of onenigheid ontstaan over een situatie. Bespreek dit met je leasemaatschappij, vaak kom je er samen wel uit. Kom je er niet samen uit en heb je net een leasecontract afgesloten? Dan kun je binnen 14 dagen (na het ondertekenen) afzien van het leasecontract. 

Stappenplan klacht leasemaatschappij

Heb je een private lease-auto en ervaar je problemen met de leasemaatschappij? Bekijk hier ons stappenplan.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.