icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klacht over leasemaatschappij

Heb je een private leaseauto en loop je tegen problemen aan? Bijvoorbeeld over een schade die voor jouw rekening komt. Probeer er dan eerst samen met de leasemaatschappij uit te komen. Check in ons stappenplan welke stappen je kunt nemen. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 25 juli 2022

Klacht over leasemaatschappij

Rechten en plichten

In je leasecontract en de algemene voorwaarden staan de afspraken die je met je leasemaatschappij hebt. Zowel de leasemaatschappij als degene die de auto least moet zich aan deze regels houden. Denk hierbij aan afspraken over: 

  • De maandelijkse betaling
  • Schade en onderhoud
  • De auto inleveren
  • Kosten als je meer kilometers rijdt
  • Vroegtijdig opzeggen

Ondanks dat de afspraken zijn vastgelegd, kan er onduidelijkheid of onenigheid ontstaan over een situatie. Bespreek dit met je leasemaatschappij, vaak kom je er samen wel uit. Kom je er niet samen uit en heb je net een leasecontract afgesloten? Dan kun je als consument binnen 14 dagen (na het ondertekenen) afzien van het leasecontract. 

Stappenplan

We hebben de stappen die je kunt nemen, op een rij gezet. 

Autolease-collectief via de Consumentenbond

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en een eerlijke prijs. Alle leasemaatschappijen in ons Autolease-collectief zijn aangesloten bij Keurmerk Private Lease.

Kies je voor een leasemaatschappij met het keurmerk dan zijn de verschillende voorwaarden voor leasen duidelijk en ben je beschermd tegen onverwachte en onredelijke kosten. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan kun je aankloppen bij de Geschillencommissie Private Lease. 

Bekijk ons aanbod

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.