icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Klacht over leasemaatschappij

Heb je een private-lease-auto en loop je tegen problemen aan? Bijvoorbeeld over een schade die voor jouw rekening komt. Probeer er dan samen met de leasemaatschappij uit te komen. Check in ons stappenplan welke stappen je kunt nemen. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 9 augustus 2021

Klacht over leasemaatschappij

Rechten en plichten

In je leasecontract en de algemene voorwaarden staan de afspraken die je met je leasemaatschappij hebt. Zowel de leasemaatschappij als degene die de auto least moet zich aan deze regels houden. Denk hierbij aan afspraken over: 

  • De maandelijkse betaling
  • Schade en onderhoud
  • De auto inleveren
  • Kosten als je meer kilometers rijdt
  • Vroegtijdig opzeggen

Ondanks dat de afspraken zijn vastgelegd, kan er onduidelijkheid of onenigheid ontstaan over een situatie. Bespreek dit met je leasemaatschappij, vaak kom je er samen wel uit. Kom je er niet samen uit en heb je net een leasecontract afgesloten? Dan kun je als consument binnen 14 dagen (na het ondertekenen) afzien van het leasecontract. 

Stappenplan

Volg de stappen uit ons stappenplan en probeer er samen met de leasemaatschappij uit te komen. 

Wat kun je verder doen?

  • Maak de klacht openbaar op Klachtenkompas.nl. Een initiatief van de Consumentenbond. 
  • Met het lidmaatschap Geld & Recht van de Consumentenbond helpen we jou met financiële tips en ijzersterk juridisch advies. Je krijgt voor €7,50 per maand direct en onbeperkt toegang tot onze diensten, zoals onze handige voorbeeldbrieven.

Autolease-collectief via de Consumentenbond

Met het Autolease-collectief van de Consumentenbond ben je zeker van een betrouwbaar leasecontract en een eerlijke prijs. Alle leasemaatschappijen in ons Autolease-collectief zijn aangesloten bij Keurmerk Private Lease.

Kies je voor een leasemaatschappij met het keurmerk dan zijn de verschillende voorwaarden voor leasen duidelijk en ben je beschermd tegen onverwachte en onredelijke kosten. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan kun je aankloppen bij de Geschillencommissie Private Lease. 

Bekijk ons aanbod

 

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.