icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Is mijn laadpaal verzekerd?

Heb je een elektrische auto? Dan is een eigen laadpaal geen overbodige luxe. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een eigen laadplek. Maar wat als je laadpaal gestolen wordt? Ben je dan wel verzekerd? We zetten de verschillende dekkingen voor je op een rij. 
Priscilla Blok

Priscilla Blok , Expert Geld & Verzekeren Bijgewerkt op: 8 december 2021

Laadpaal verzekering 1200x800

Mobiel laadpunt of vaste laadpaal? 

Een eigen laadpaal is wel zo handig als je een elektrische auto hebt. Zo ben je thuis verzekerd van een laadplek. Je hoeft dan nooit meer te zoeken naar een vrij laadstation in de buurt. Laden via een eigen punt is ook goedkoper dan publiek laden.

Ga je voor thuisladen? Dan heb je vaak de keuze uit een mobiel laadpunt of een vaste laadpaal. Wat je het best kunt kiezen hangt af van je auto en je persoonlijke voorkeuren. Met een mobiele thuislader laad je de elektrische auto op via een normaal stopcontact.

Een vaste laadpaal biedt meer gemak. Je kunt je auto direct opladen en hoeft er in principe niets bij te pakken. 

Is mijn laadpunt verzekerd? 

Een laadpunt voor je elektrische auto is niet goedkoop. Krijg je te maken met schade of diefstal? Dan kan het een fijn idee zijn dat je bij schade op een verzekering kunt terugvallen.

Op welke verzekering je laadpunt is verzekerd, hangt af of je een vast of mobiel laadpunt hebt. En of je een (koop)huis of appartement hebt. Bekijk welke situatie op jou van toepassing is. 

Dekking via je verzekering

Nieuwste artikelen

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.