icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Auto leasen via het Autolease-collectief Consumentenbond

Met het Autolease-collectief maakt de Consumentenbond private lease inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Wij strijden voor eerlijke contracten zonder kleine lettertjes. In ons collectief vind je per auto de belangrijkste contractvoorwaarden en specificaties. 
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert private leaseBijgewerkt op:13 februari 2024

Private Lease - Autolease-collectief | Consumentenbond

Waarom private lease via de Consumentenbond?

Met een private leaseauto van de Consumentenbond heb je een nieuwe auto voor een eerlijke en scherpe prijs. De leaseauto wordt geleverd via de officiële (lokale) dealer. Hier kun je ook terecht voor het onderhoud. De leasemaatschappijen die meedoen aan het Autolease-collectief moeten voldoen aan strenge voorwaarden. Zo moeten ze het Keurmerk Private Lease hebben. 

Voordelen Autolease-collectief 

Hoe werkt private lease via de Consumentenbond?

  1. Iedereen die interesse heeft in een private leaseauto kan zich inschrijven voor het Autolease-collectief. Inschrijven is geheel vrijblijvend: je zit nergens aan vast.
  2. We hanteren strenge regels voor de veiling. Alleen private leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease bieden auto's aan. De Consumentenbond selecteert in verschillende categorieën de leaseauto’s met de beste voorwaarden en eerlijke maandbedragen. 
  3. Heb je je van tevoren aangemeld? Dan informeren we je als eerste per e-mail over het resultaat van de veiling. Het autolease-aanbod is geheel vrijblijvend. Wil je niet op de aanbieding ingaan, dan hoef je niet te reageren. 

Financiële check bij private lease

De leasemaatschappij doet een financiële controle voordat zij een leasecontract met je afsluit. Zij beoordeelt of je de leaseprijs nu en tijdens de leaseperiode kunt betalen. Daarom word je gevraagd verschillende documenten in te leveren:

  • Een kopie van je loonstrook en werkgeversverklaring.
  • Een verklaring pensioen/aanvullend pensioen (als je gepensioneerd bent).
  • Een overzicht woonlasten.
  • Een verklaring alimentatie.
  • Een kopie van je rij- of identiteitsbewijs

Heeft de leasemaatschappij jouw financiële achtergrond goedgekeurd? Dan kun je het leasecontract afsluiten. 

Leasecontract en BKR-registratie

Bij een private leasecontract hoort vaak een BKR-registratie. Houd hier rekening mee als je een hypotheek of lening wilt afsluiten. Want dit is van invloed op hoeveel je maximaal kunt lenen.

Vrijblijvend inschrijven Autolease-collectief

Je kunt je vrijblijvend inschrijven voor het Autolease-collectief. Is het aanbod bekend, dan krijg je als eerste een e-mail. Je kunt de leaseauto's dan direct bekijken en aanvragen. Check het Autolease-collectief van de Consumentenbond.

Subsidie bij private leasen

Voor het privé leasen van een 100% elektrische auto kun je subsidie krijgen. Je komt alleen in aanmerking als de overeenkomst is gesloten ná 1 januari van het jaar waarin je subsidie aanvraagt. Wil je gebruikmaken van de subsidieregeling? Bekijk de veelgestelde vragen.

Ervaringen met private lease

Voorspelbare kosten, geen grote investering ineens en geen verrassingen achteraf. Remko, Jessica en Ramona vertellen waarom zij kozen voor private autolease. Bekijk de reviews.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.