icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Checklist voor afsluiten private lease

Kies je voor private lease? Dan wil je natuurlijk de beste private lease deal. Met onze checklist zie je op welke belangrijke punten je moet letten als je een leasecontract afsluit.
jill van engelen

Jill van Engelen   Expert private leaseBijgewerkt op:13 februari 2024

Beste private lease deals

Sommige private lease deals lijken te mooi om waar te zijn. Op het eerste gezicht kan de prijs heel interessant zijn, maar wat krijg je voor deze prijs? En welke voorwaarden gelden er? Let op dat goedkoop, geen duurkoop wordt.

Private lease via de Consumentenbond

Bij een private lease auto via het Autolease-collectief van de Consumentenbond hoef je je geen zorgen te maken over vreemde voorwaarden. Denk aan leeftijdsgrenzen, een maandbedrag dat ineens omhoog gaat. Of hoge kosten als je het contract moet ontbinden vanwege overlijden of ontslag. Ook hebben alle deelnemende leasemaatschappijen het Keurmerk Private Lease. Met dit keurmerk ben je  beschermt tegen overwachte en onredelijke kosten. 

Checklist private leasecontract

Vergelijk je liever zelf de verschillende private lease-aanbieders? Let dan op de volgende punten om te bepalen of het echt de beste private lease deal is.
Let op! Private lease wordt vaak geregistreerd bij Bureau Krediet Registartie (BKR)

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.