icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

EDGE, LTE en mobiel internet

Nieuws
|
Vodafone maakte op 23 februari 2011 bekend een EDGE-netwerk in Nederland uit te rollen op plekken waar 3G-dekking ondermaats is.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:4 maart 2011

Volgens Vodafone gaat het om een select aantal gebieden in Nederland, maar het is niet duidelijk waar precies. EDGE is een 2G-technologie die in Nederland in door Telfort werd gebruikt. Maar door de overname van KPN is dit niet meer het geval. In België wordt EDGE nog wel gebruikt voor mobiel internet.

De volgende generatie mobiel breedband heet LTE.  Met die technologie zouden consumenten kunnen profiteren van theoretisch downloadsnelheden vanaf 100 Mbps. EDGE biedt netwerksnelheden tot 384kbps en daarmee sneller is dan GPRS, 52 Kbps.  T-Mobile maakte vorige week bekend HSPA+, met snelheden tot 21 Mbps, uit te gaan rollen om de groeiende vraag naar data te ondervangen. Ook Vodafone biedt HSPA+, maar dan weer met snelheden tot 28,8 Mpbs.

Op onze site vind je onder extra informatie een woordenboek waarin bovenstaande termen worden uitgelegd.

Ook als je wilt weten welke telefoons geschikt zijn voor welke netwerken, kan je dat in onze testresultaten vinden.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.