icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Huawei introduceert 2 snelle smartphones

Nieuws
|
Het merk Huawei komt dit jaar op de Europese markt met 2 smartphones. De Chinese fabrikant claimt dat het de snelste smartphone heeft van dit moment.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:5 maart 2012

huaweiascendd4-0Tot nu toe is Huawei geen bekende naam bij consumenten omdat het telecomapparatuur voor de professionele markt maakte en telefoons onder andere merknamen verkocht. Dat zal in 2012 veranderen.

Huawei Ascend D quad

Met de Huawei Ascend D quad komt Huawei in het 2e kwartaal op de Europese markt. Huawei claimt dat het hiermee de snelste smartphone van dit moment heeft. De Ascend D heeft een 1,5 GHz processor met vier rekenkernen; het is niet dezelfde processor als andere fabrikanten gebruiken.

De Ascend D heeft een 4,5 inch scherm met HD (720p) resolutie, en het toestel is bijna 9 mm dik. Aan de achterkant heeft het een camera van 8 megapixel-resolutie en autofocus en met deze camera kan ook in Full HD worden gefilmd. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 1,3 megapixel.

Speciaal energiebeheersysteem

De Huawei Ascend D heeft een relatief grote accu van 1800 mAh. Een speciaal energiebeheersysteem vergroot de accuduur van de telefoon. Bij normaal gebruik kun je 1 à 2 dagen van het toestel gebruik maken, aldus Huawei.

Andere toestellen

Naast de Ascend D heeft Huawei nog een variant van dit model, de Ascend D quad XL. Deze heeft een grotere accu van 2500mAh. Dit maakt het toestel wel dikker: 10.9 mm. Ook is er nog een model met een eenvoudiger processor met twee rekenkernen, de Ascend D1.

De Huawei Ascend serie zal in het tweede kwartaal van dit jaar in Europa op de markt komen. De prijzen zijn nog niet bekend.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.