icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Superwijzer: scan je boodschappen op duurzaamheid

Nieuws
|
'Varkens in Nood' en Greenpeace lanceren de Superwijzer, een gratis app voor iPhone en Android waarmee je voor duizenden producten in de supermarkt kunt zien hoe duurzaam ze zijn.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:9 mei 2012

Simpel door de streepjescode te scannen. Op dit moment bevat de Superwijzer meer dan 15.000 producten in de categorieën vlees, ei en zuivel. De initiatiefnemers willen dit in de toekomst verder uitbreiden. De wijzer geeft een rapportcijfer op een totaalpakket van dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen, maar je kunt ook aangeven dat je een bepaald aspect het belangrijkst vindt.

Alle oordelen van producten zijn ook op de website Superwijzer te vinden (evenals uitleg en verantwoording van de scores). Handig voor wie geen smartphone heeft, en ook omdat lang niet alle supermarkten gratis wifi hebben.

Bronnen:
Levensmiddelenkrant

Superwijzer

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.