! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Depositorentes beginnen te stijgen

Nieuws|De coronacrisis zorgt niet alleen voor oplopende hypotheekrentes, ook de rentes op spaardeposito’s lopen sinds maart dit jaar langzaam maar zeker op. Het gaat vooralsnog hoofdzakelijk om deposito’s van buitenlandse banken, met looptijden tot 5 jaar.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:9 april 2020

deposito-bigbank

Bigbank: derde keer omhoog

De Bigbank uit Estland kwam op donderdag 9 april al voor de derde keer dit jaar met een renteverhoging. De rente voor een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar ging van 0,85% naar 1%. Voor een deposito met een looptijd van 2 jaar ging het van 1,05% naar 1,10% en voor een deposito van 3 jaar van 1,15% naar 1,20%.

Meer verhogingen

De Inbank (ook uit Estland) - in ons land actief via bemiddelaar Raisin - verhoogde ook dit jaar al tot 3 keer toe de rente op 1 of meer deposito’s. De duurzame Triodos Bank deed dat 2 keer, net als Imprebanca uit Italië (in ons land aangeboden door Savedo). De overige verhogingen dit jaar waren van Garantibank en de Letse BlueOrange Bank (Raisin).

Corona van invloed

‘Of dit een direct gevolg is van de coronaperikelen is lastig te zeggen, maar ik vermoed dat dit wel van invloed is’, stelt Matthijs van Herten van de financiële dataleverancier Moneyview. 

Ook nog steeds verlagingen

Tegenover al deze – vaak voorzichtige – stijgingen staan ook nog steeds dalingen. Vooral bij de langere looptijden. Zo ging de rente op een 10-jaarsdeposito bij SNS en RegioBank op 19 februari in één klap van 0,8% naar 0,35%.

Bron: Consumentenbond/Moneyview

Lees verder:

Nieuw & interessant

 • Renault Bank
  Eerste indruk | 11 aug.

  Renault Bank: spaarrente 0,35%

  Renault Bank biedt een spaarrente van 0,35%. De bank is onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group.
 • windmolen en zonnepanelen
  Nieuws | 1 apr.

  Rabo GroenSparen terug met negatieve rente

  Na jarenlang te zijn gesloten, zet het fiscaal ondersteunde Rabo GroenSparen per 1 april de deur open voor nieuwe spaarders. Dat gebeurt opmerkelijk genoeg met een negatieve spaarrente van 0,5%.
 • belastingaangifte-maart
  4 mrt.

  Belasting over je vermogen

  De vermogensrendementsheffing ligt al geruime tijd onder vuur. In 2017 is een ontwikkeling ingezet richting het daadwerkelijk behaalde rendement op je vermogen.
 • rabobank
  Eerste indruk | 4 mrt.

  Rabo PeriodeSparen

  Rabobank introduceerde op 13 mei Rabo PeriodeSparen. Bij deze nieuwe spaarvariant kun je pas 30 of 90 dagen over je geld beschikken, maar wel tegen een hogere rente.