icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Depositorentes beginnen te stijgen

Nieuws
|
De coronacrisis zorgt niet alleen voor oplopende hypotheekrentes, ook de rentes op spaardeposito’s lopen sinds maart dit jaar langzaam maar zeker op. Het gaat vooralsnog hoofdzakelijk om deposito’s van buitenlandse banken, met looptijden tot 5 jaar.
rien meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 9 april 2020

deposito-bigbank

Bigbank: derde keer omhoog

De Bigbank uit Estland kwam op donderdag 9 april al voor de derde keer dit jaar met een renteverhoging. De rente voor een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar ging van 0,85% naar 1%. Voor een deposito met een looptijd van 2 jaar ging het van 1,05% naar 1,10% en voor een deposito van 3 jaar van 1,15% naar 1,20%.

Meer verhogingen

De Inbank (ook uit Estland) - in ons land actief via bemiddelaar Raisin - verhoogde ook dit jaar al tot 3 keer toe de rente op 1 of meer deposito’s. De duurzame Triodos Bank deed dat 2 keer, net als Imprebanca uit Italië (in ons land aangeboden door Savedo). De overige verhogingen dit jaar waren van Garantibank en de Letse BlueOrange Bank (Raisin).

Corona van invloed

‘Of dit een direct gevolg is van de coronaperikelen is lastig te zeggen, maar ik vermoed dat dit wel van invloed is’, stelt Matthijs van Herten van de financiële dataleverancier Moneyview. 

Ook nog steeds verlagingen

Tegenover al deze – vaak voorzichtige – stijgingen staan ook nog steeds dalingen. Vooral bij de langere looptijden. Zo ging de rente op een 10-jaarsdeposito bij SNS en RegioBank op 19 februari in één klap van 0,8% naar 0,35%.

Bron: Consumentenbond/Moneyview

Lees verder:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • jong-stel-huis-kopen
  16 jan.

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Canon EOS M zon in bos 259x173
  Nieuws | 1 dec.

  Geen geld meer naar ontbossing

  Als het aan het Europees Parlement ligt, mogen banken en verzekeraars straks geen leningen of andere financiële diensten meer verlenen die bijdragen aan ontbossing. De Consumentenbond vindt dit een goed plan en pleit ervoor dat Nederland zich achter dit wetsvoorstel schaart.
 • Renault Bank
  Eerste indruk | 9 nov.

  Renault Bank

  Renault Bank biedt sinds de lancering op de Nederlandse markt een relatief hoge spaarrente. De bank is onderdeel van het Franse autoconcern Renault Group.
 • DHB-bank-spaarrekening
  9 nov.

  DHB CombiSpaarrekening

  De nieuwe DHB CombiSpaarrekening zit ergens tussen een gewone spaarrekening en een korte-termijndeposito in. Omdat je geldopnames 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt, krijg je een hogere spaarrente.