icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Depositorentes beginnen te stijgen

Nieuws
|
De coronacrisis zorgt niet alleen voor oplopende hypotheekrentes, ook de rentes op spaardeposito’s lopen sinds maart dit jaar langzaam maar zeker op. Het gaat vooralsnog hoofdzakelijk om deposito’s van buitenlandse banken, met looptijden tot 5 jaar.
rien meijer

Rien Meijer   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:9 april 2020

deposito-bigbank

Bigbank: derde keer omhoog

De Bigbank uit Estland kwam op donderdag 9 april al voor de derde keer dit jaar met een renteverhoging. De rente voor een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar ging van 0,85% naar 1%. Voor een deposito met een looptijd van 2 jaar ging het van 1,05% naar 1,10% en voor een deposito van 3 jaar van 1,15% naar 1,20%.

Meer verhogingen

De Inbank (ook uit Estland) - in ons land actief via bemiddelaar Raisin - verhoogde ook dit jaar al tot 3 keer toe de rente op 1 of meer deposito’s. De duurzame Triodos Bank deed dat 2 keer, net als Imprebanca uit Italië (in ons land aangeboden door Savedo). De overige verhogingen dit jaar waren van Garantibank en de Letse BlueOrange Bank (Raisin).

Corona van invloed

‘Of dit een direct gevolg is van de coronaperikelen is lastig te zeggen, maar ik vermoed dat dit wel van invloed is’, stelt Matthijs van Herten van de financiële dataleverancier Moneyview. 

Ook nog steeds verlagingen

Tegenover al deze – vaak voorzichtige – stijgingen staan ook nog steeds dalingen. Vooral bij de langere looptijden. Zo ging de rente op een 10-jaarsdeposito bij SNS en RegioBank op 19 februari in één klap van 0,8% naar 0,35%.

Bron: Consumentenbond/Moneyview

Lees verder:

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • ABN-AMRO Review-3
  24 jun.

  Review: ABN AMRO Schenken met Beheer Spaarrekening

  In dit artikel lees je de belangrijkste aandachtspunten voor de ABN Amro Beheer spaarrekening en wat wij ervan vinden.
 • Bunq Easy Savings 1200x800
  12 jun.

  Review: Bunq spaarrekening

  De onlinebank Bunq staat met een spaarrente van 2,46% hoog in de lijst van Nederlandse banken. Maar is het aantrekkelijk en veilig om hier een spaarrekening te openen?
 • jong-stel-huis-kopen
  30 mei

  Vervroegde opname van een deposito

  Gedurende de looptijd van het spaardeposito kun je in principe niet aan je geld komen. Een aantal banken rekent een boete bij tussentijdse opname.
 • Rabo Tijdsslotsparen
  14 sep.

  Review: Rabobank TijdslotSparen

  Rabobank heeft een nieuw product gelanceerd: Rabo TijdslotSparen. De bank adverteert met een variabele rente van 2,25%. Is dit aantrekkelijk en wat zijn de voorwaarden?