icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Afraders niet meer te koop

Nieuws
|
De 3 traphekjes die in de Consumentenbondtest van februari 2015 als 'Afrader' uit de bus kwamen wegens veiligheidsproblemen, blijken alle 3 niet meer te koop te zijn.
Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 15 september 2015

afrader-traphekjes

Update 3 juni
Helaas blijkt bij een nieuwe prijzen- en verkrijgbaarheidscheck in mei 2016 dat de  Prénatal Lexus autoclose en de Jéwé Emma wel weer te koop zijn.

Lees het nieuwsbericht over het traphekje van Prénatal en het bericht over de JéWé Emma

Test 2015

In februari 2015 onderwierp de Consumentenbond 20 traphekjes aan strenge veiligheidstests. Van die 20 hekjes schoten er 3 op een of meerdere cruciale veiligheidsaspecten ernstig te kort.

Veiligheidsproblemen

Twee hekjes bleken een slot te hebben dat niet aan de eisen van de internationale veiligheidsnorm voldeed: ze waren los te tillen zonder het vereiste tweede slot te gebruiken. Van een van deze 2 hekjes, de Jéwé Emma, paste de fabrikant naar aanleiding van onze testresultaten de handleiding van het hekje aan. Helaas bleek het slot daarmee nog steeds op een onveilige manier geopend te kunnen worden en zagen we dus ook geen aanleiding om op onze testresultaten terug te komen.

De derde afrader kreeg dit predicaat wegens verschillende veiligheidsproblemen: hij bleek niet bestand tegen een flinke botsing tegen de zijkant, de buitenste spijlen bleken zo ver van elkaar af te zitten dat er een kinderrompje doorheen paste, en het hekje viel niet volgens de veiligheidseisen vanzelf in het slot.

Verkrijgbaarheidscheck

Bij een verkrijgbaarheidscheck in september 2015 vonden we alledrie de hekjes niet meer in de winkels. Dat is goed nieuws voor consumenten die nog een traphekje moeten kopen, maar op zijn zachtst gezegd mosterd na de maaltijd voor consumenten die een van de afraders hebben gekocht zonder zich bewust te zijn van de veiligheidsproblemen. 

Heb je een traphekje gekocht waarvan je vermoedt dat deze een van de bovengenoemde veiligheidsproblemen heeft? Kijk wat je in zo'n geval kunt doen.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.