icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

Het beste traphekje voor jou, door ons getest

Onze test laat ernstige gebreken zien bij traphekjes die volgens hun etiket aan de Europese veiligheidsnormen voldoen. Deze raden we af. Gelukkig zijn er ook genoeg traphekjes die wél veilig zijn.

predicaten

Wij hebben traphekjes voor je getest

Laatste update van de test: 15 februari 2023
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen elk traphekje uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke traphekjes veilig zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Benieuwd naar de testresultaten?

Geen lid? Geen probleem. Maak gratis kennis en bekijk direct de testresultaten.

3 highlights uit de test

Een traphekje is een noodzakelijk kwaad: je koopt het voor de veiligheid. Daarom testen wij traphekjes volgens de Europese veiligheidsnorm, aangevuld met extra strenge tests. Lees meer over hoe wij traphekjes testen.

 • beste-traphekjes-200x200-1-gevaarlijk

  1. Traphekje tot 2 jaar

  Een traphekje gebruik je voor kinderen tot 2 jaar. Vanaf 2 à 2,5 jaar wordt je kind te groot, zwaar of vindingrijk voor een traphekje. Alle traphekjes in onze test voldoen volgens de verpakking aan de Europese veiligheidsnorm. Maar sommige traphekjes zijn ronduit gevaarlijk.  Een veiligheidscertificaat betekent dus niet altijd een veilig traphekje.

 • beste-traphekjes-200x200-2-open-en-dicht

  2. Makkelijk open en dicht

  Je hebt niets aan een veilig maar onhandig traphekje. Daarom testen we hoe makkelijk je de traphekjes opent en sluit. Ook met 1 hand of met een baby op de arm. Tot onze verbazing zakken sommige traphekjes als een baksteen voor deze praktische test.

 • beste-traphekjes-200x200-3-boren-moet-toch

  3. Boren moet je toch

  Bij bijna alle traphekjes zul je gaten moeten boren in de muur of de traplijst. Hoe meer schroeven je nodig hebt om het traphekje vast te zetten, hoe veiliger de constructie is. Dat blijkt uit onze test. Een traphekje installeren zonder schroeven is vragen om problemen.

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen traphekjes op deze en nog veel meer punten?
Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van traphekjes en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat het beste traphekje is. Word lid!
Bespaar 10%
 • Kies & Koop

  5,- per maand

  Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.

  De belangrijkste voordelen

 • Meeste waarde
  Volledig & Vertrouwd

  9,- per maand

  Het meest complete lidmaatschap. Best beoordeelde producten en hulp bij financiële en juridische vragen.

  De belangrijkste voordelen

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.
Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.