icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Philips smart-tv’s uit 2009 verliezen smart-functionaliteit

Nieuws
|
De eerste smart-tv’s van Philips kunnen binnenkort geen verbinding meer maken met het internet, waardoor de smart-functionaliteit niet meer werkt. Dat betekent onder andere dat apps zoals Netflix en YouTube niet meer werken.
Laurien Kokkeler_S

Laurien Kokkeler   Expert ElektronicaGepubliceerd op:30 november 2016

televisie nieuws

Het gaat om 12 modellen van de 8000- en 9000-serie uit 2009 waarvan eind december de smart-functionaliteit komt te vervallen. Dit heeft te maken met de veiligheidscertificaten: de televisies ondersteunen alleen SHA-1-certificaten, terwijl diensten als Netflix en YouTube overstappen op SHA-2.

Levensduur

Een televisie heeft een levensduur die voorbij de 7 jaar gaat. Fabrikanten die dus een smart-tv willen verkopen, moeten deze ook up-to-date houden gedurende die levensduur vinden wij. Ook moeten fabrikanten hun klanten voor de koop informeren over het updatebeleid.

TP Vision, de producent van Philips-tv’s, geeft aan dat updaten naar SHA-2 onmogelijk is. Waarom dat technisch gezien niet kan, is nog onduidelijk.

Chromecast

Tweakers meldt dat Philips consumenten met zo’n smart-tv tegemoetkomt met een Chromecast of een Amazon Fire TV stick. Hiervoor moet je contact opnemen met de klantenservice.
 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.