icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Windows Live Mail niet meer veilig

Nieuws
|
Windows is volledig gestopt met de ondersteuning van programma’s uit de Windows Essentials software suite, waaronder Windows Live Mail. Het programma krijgt hierdoor geen veiligheidsupdates meer.

_Geen auteur   Gepubliceerd op:24 januari 2017

Windows-Live-Mail

Je kunt Windows Live Mail blijven gebruiken, maar door het gebrek aan veiligheidsupdates loop je een risico. Fouten en ‘lekken’ in Live Mail worden niet meer worden opgelost waardoor het mailprogramma onveilig wordt. Je zult niet meteen grote risico’s lopen op een hack, maar het is toch verstandig om snel over te stappen op een andere e-mailtoepassing.

Microsoft raadt gebruikers aan om over te stappen op ‘Mail’, een gratis mailprogramma voor gebruikers van Windows 8 en 10. Je kunt natuurlijk ook overstappen naar een ander mailprogramma. 

Als je geen voorzorgsmaatregelen neemt, raak je bij deze gedwongen overstap al je oude mailtjes kwijt. Wil je mails en contacten meenemen, dan biedt MailStore uitkomst. Met dit programma kun je mail archiveren en exporteren. 

Bekijk hiervoor ons stappenplan: Overstappen van Windows Live Mail

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.