! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Consumentenbond lanceert Schilderdienst

Nieuws
|
De Consumentenbond gaat consumenten helpen die hun buitenschilderwerk* willen laten doen door een vakschilder. Via de Consumentenbond Schilderdienst kunnen consumenten gemakkelijk een offerte opvragen en een betrouwbare schilder vinden. Achteraf vindt er een inspectie plaats.
Babs van der Staak

Babs van der Staak , Woordvoerder Gepubliceerd op: 15 mei 2020

Schilderdiensten Consumentenbond

De Schilderdienst helpt consumenten aan een schilder die vakwerk levert en een goede prijs rekent, zonder vervelende verrassingen.

Consumenten kunnen in de online tool van de Schilderdienst de details van het gewenste schilderwerk opgeven en zien dan meteen hoeveel de klus kost. Vervolgens komt de schilder langs om te kijken of de wensen haalbaar zijn. Daarna volgt de definitieve offerte en ten slotte kan de schilder aan de slag.

Na iedere klus controleert een onafhankelijke expert of er goed werk is geleverd. Pas daarna ontvangt de schilder de laatste betaling.

Op al het buitenschilderwerk zit 6 jaar garantie.

Samenwerking

De Consumentenbond biedt de Schilderdienst aan samen met ZRVCS Paint Zervices en Sikkens. Het platform ZRVCS verbindt consumenten en schilders en ondersteunt beide kanten voor het uitvoeren van een zorgeloze klus. ZRVCS zorgt voor de betalingen, de inspectie achteraf en de garantie. Sikkens selecteert en traint de schilders.

De Consumentenbond ontvangt voor iedere geaccepteerde schilderklus een vast percentage aan vergoeding in ruil voor het aanbieden van deze dienst. 

Schilderen in trek

De Consumentenbond vroeg 6000 leden van het Consumentenbondpanel wat zij dit jaar met hun vakantiegeld gaan doen. 13% geeft aan dat zij hun vakantiegeld (mede) uitgeven aan onderhoud van de woning. Hiervan kiest bijna de helft voor een schilderbeurt.

*Vanwege de coronacrisis werken de schilders op dit moment alleen buiten.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Huis verven 1200x800
  12 jan.

  Ervaringen bij het schilderenen van je huis

  Schilderwerk aan je huis kun je zelf doen of uitbesteden. We vroegen consumenten naar hun ervaringen.
 • Keuken verkopers
  24 nov.

  Verkoopdruk in keukenwinkels

  Keukenverkopers hebben al jaren een slechte naam. Word je nog steeds onder druk gezet bij de aankoop van een keuken? We vroegen het aan ruim 1500 consumenten en bezochten 10 keukenwinkels.
 • Belafspraak Hypotheekadvies

  Hypotheekadvies nodig?

  Ontvang onafhankelijk advies via de Consumentenbond. Telefonisch, terwijl je thuis achter de laptop zit. Maak een gratis belafspraak!

 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.