icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Inboedelopslagbedrijven niet transparant

Nieuws
|
Wie opslagruimte wil huren doet er goed aan om prijzen te vergelijken. Die lopen namelijk sterk uiteen. Maar niet alle aanbieders zijn erg transparant over hun prijzen, bleek toen wij bij 10 bedrijven offertes opvroegen.
Else Meijer

Else Meijer , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 23 januari 2018

storage-box

Weinig openheid over prijs

Het blijkt erg lastig om de prijzen van opslagbedrijven te vergelijken. Sommige bedrijven, zoals Kubus, Easybox, MiniOpslagbedrijf en Boxx, noemen geen prijzen op hun website. Allsafe vermeldt alleen vanaf-prijzen en bij Extrabox zie je ze pas als je op 'reserveren' klikt en je gegevens hebt ingevuld.

Bij alle 10 de onderzochte bedrijven kun je via de website een offerte aanvragen. Dat deden we 4 keer, voor verschillende locaties. Vaak bleef een prijsopgaaf uit. Bij slechts 4 van de 10 bedrijven kregen we netjes 4 keer een offerte: bij PickupBox, Bo-Rent, Boxx en Easybox. Soms gaven bedrijven een algemene prijsopgave of verwezen ze ons terug naar hun website. 

Verzoek om langs te komen

Soms gaven bedrijven via de mail of telefoon geen offerte: we moesten maar langskomen. De reden dat je langs moet komen is dat de prijs afhankelijk is van veel factoren, zoals de precieze plek in het opslaggebouw. En natuurlijk van de grootte van de ruimte die je nodig hebt. Die blijkt via de websites namelijk lastig in te schatten. 

Langskomen is altijd verstandig, maar het lijkt erop dat de bedrijven ook vanuit concurrentieoogpunt geen prijzen willen geven. De prijs van een opslagruimte hangt namelijk ook af van 'vraag en aanbod'. 

Verder 'vergeten' bedrijven in hun offerte nog wel eens bepaalde kostenposten te noemen, zoals administratiekosten, kosten voor een slot, of borg.

Algemene Voorwaarden

Vaak worden er geen Algemene Voorwaarden meegestuurd met een offerte. Kubus, Extrabox en MiniOpslagbedrijf hebben ze ook niet op hun website.

En dan zijn er nog bedrijven die samenwerken met andere ('partner')bedrijven. Daardoor kun je met andere voorwaarden (en prijzen) te maken krijgen dan je aanvankelijk dacht.  

Klanten weinig tevreden over prijs

Uit onze enquete onder 700 (ex-)huurders blijkt dat slechts 63% tevreden is over de tarieven die opslagbedrijven berekenen. Dat komt onder andere door de bijkomende kosten waar ze niet op hadden gerekend. Ter vergelijking: van de mensen die hun spullen tijdelijk bij een verhuisbedrijf hebben opgeslagen is 76% tevreden over de prijs. 

Over de faciliteiten en de ruimte die ze voor deze prijs kregen is men trouwens beter te spreken: 89% van de huurders bij opslagbedrijven is daarover tevreden. Van de mensen die hun spullen bij een verhuisbedrijf opsloegen is 81% tevreden. 

Lees ook:

 

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Nieuw & interessant

 • post bezorgen
  15 apr.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?
 • Inboedel-opslagbedrijven
  1 mrt.

  Grote dekkingsverschillen bij 'self-storage'

  Niet alle gedupeerden van de nieuwjaarsbrand bij Shurgard in Zoetermeer blijken goed verzekerd te zijn voor de schade. Er zijn grote verschillen in vergoeding door inboedelverzekeraars bij tijdelijke opslag.
 • plastic-afval
  4 sep.

  Wel of geen plastic scheiden?

  Plastic afval scheiden. Wat gebeurt er eigenlijk met ingezameld plastic? We lichten dit toe en geven je tips hoe je plastic afval kunt scheiden.
 • eerste-huis-kopen

  Nieuw huis?

  Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos.