! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzorging van je kind

Verzorging van je kind

Bij kinderen draait alles om veiligheid, voeding en verzorging. Met stip de grootste uitgaven: luiers. Maar onder verzorging valt ook badderen, goede kleding en schoenen.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op: 9 juni 2021

Luiers

Het is een hele aanslag op portemonnee en milieu, al die verschoningen van baby’s in ons land. Wat past het best bij jou: wegwerpluiers of wasbare luiers? En wat is het verschil tussen al die merken billendoekjes? Elke baby heeft weleens last van luieruitslag, wat kun je daaraan doen?

Badderen

Kinderen in bad doen is een leukere bezigheid dan luiers verschonen. Je moet wel altijd goed blijven opletten. Met onze tips doe je jouw kind veilig in bad.

Kleding

Kinderkleding is vaak allerschattigst, maar helaas kunnen er ook ongelukken mee gebeuren. Het is vooral opletten met touwtjes en koordjes. Koop geen kleding met koordjes in de hals en haal ze uit capuchons.

Ook touwtjes om het middel of onder aan broekspijpen kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Je kind kan er ergens mee aan blijven haken, met alle gevolgen van dien.

Het is ook opletten met kragen van bont, want die kunnen gifstoffen bevatten.

Sieraden worden voor kinderen onder de 2 jaar afgeraden. Voor kinderen tot 14 jaar geldt dat sieraden onder speelgoed vallen en moeten voldoen aan de veiligheidsnorm EN-71. Controleer daarom altijd de verpakking.

Over wat nu goede kinderschoenen zijn is ook heel wat te doen. Wij stelden een orthopeed enkele veelgestelde vragen.

Nieuw & interessant

 • lippenbalsem
  7 apr.

  Lippenbalsem: let op de ingrediënten

  Gebruik je lippenbalsem, dan krijg je daar gemakkelijk iets van binnen. Daarom is het voor dit soort producten belangrijk dat inslikken geen enkel kwaad kan. Toch blijkt uit onderzoeken van zusterorganisaties dat sommige producten riskante stoffen bevatten.
 • Luier collage2
  27 jan.

  Hoe wij wegwerpluiers testen

  Voor een test van wegwerpluiers stuurden we ouders met een kleintje in de luiers verschillende luiers toe om thuis te proberen. Lees meer over hoe deze test in z'n werk ging.
 • babydoekjes-billen
  Test | 6 nov.

  Wat zit er in babydoekjes?

  Babydoekjes: onmisbaar als je een kleintje hebt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in die doekjes? En is dat wel gezond? Wij bekeken 69 babydoekjes.
 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?