icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Verzorging van je kind

Bij kinderen draait alles om veiligheid, voeding en verzorging. De grootste uitgaven zijn met stip: de luiers. Maar onder verzorging valt ook badderen, goede kleding en schoenen.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:21 maart 2017

luier verschonen

Luiers

Het is een hele aanslag op portemonnee en milieu, al die verschoningen van baby’s in ons land. Wat past het best bij jou: wegwerpluiers of wasbare luiers? En wat is het verschil tussen al die merken billendoekjes? Elke baby heeft wel eens last van luieruitslag, wat kun je daaraan doen?

Badderen

Kinderen in bad doen is een leukere bezigheid dan de luiers verschonen. Je moet altijd wel goed blijven opletten. Met onze tips doe je jouw kind veilig in bad.

Kleding

Kinderkleding is vaak allerschattigst, maar helaas komt het ook voor dat er ongelukken mee gebeuren. Het is specifiek opletten met touwtjes en koordjes. Koop geen kleding met koordjes in de hals en haal ze uit een capuchon.

Ook touwtjes om de middel of onderaan de broekspijp kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Kinderen kunnen er mee blijven haken met alle gevolgen van dien.

Het is ook opletten met bontkragen, want in de kragen van echt bont kunnen gifstoffen zitten.

Sieraden worden voor kinderen onder de 2 jaar afgeraden. Voor kinderen van onder de 14 jaar geldt dat sierraden onder speelgoed vallen en moeten voldoen aan de veiligheidsnorm EN-71. Controleer dat op de verpakking.

Over schoenen is ook heel wat te doen. Wij stelden een orthopeed enkele veelgestelde vragen over kinderschoenen.

Nieuw & interessant

 • babydoekjes-billen
  24 jul.

  Wat zit er in babydoekjes?

  Babydoekjes: onmisbaar als je een kleintje hebt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in die doekjes? En is dat wel gezond? Wij bekeken 52 babydoekjes.
 • baby-vaccinatie
  Nieuws  |  11 apr.

  Vaccinatie meningokokken aangepast

  Kinderen van rond de 14 maanden oud krijgen vanaf mei 2018 een inenting die niet alleen beschermt tegen meningokokken C, maar ook tegen de types A, W en Y. In oktober krijgen ook kinderen van 14 jaar een uitnodiging voor deze vaccinatie. 
 • Philips uGrow app
  Eerste indruk  |  6 feb.

  Philips uGrow

  Philips uGrow is een app waarin je alle gegevens van je baby kunt bijhouden, van slaapritme en voedingen tot temperatuur.
 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?