icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test Schulthess en Asko

Nieuws
|
Asko presenteert zichzelf als Scandinavisch kwaliteitsmerk. Schulthess als Zwitsers hoogstandje en is sinds kort behalve voor de professionele markt ook verkrijgbaar voor thuis. Van beide merken namen we een model op in onze wasdrogertest.
Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 18 juli 2016

wasdroger-Schulthess

De Schulthess Spirit 640 komt goed uit de test. De droger van Schulthess, een warmtepompdroger geschikt voor 8 kg was, is snel en zuinig, alleen gevuld met een kleine hoeveelheid was wat minder.

De Asko T754HPW stelt teleur. Deze warmtepompdroger heeft voor het drogen van een volle trommel met was (7 kg) bijna 3 uur nodig. Hij maakt veel lawaai en de programma’s zijn niet erg nauwkeurig. Zo levert het programma voor strijkdroge was - iets vochtig zodat het makkelijker te strijken is - de was kurkdroog af in plaats van strijkdroog. 

Benieuwd naar de overige testresultaten? Bekijk onze wasdrogervergelijker.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Meer nieuws

Meer nieuws