icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

ACM: consumenten kunnen veel besparen op zorgverzekering

Nieuws
|
De verschillen tussen basispolissen zijn kleiner dan ze lijken en consumenten kunnen flink besparen op de basisverzekering door voor een vrijwel identieke, maar goedkopere polis te kiezen. Dat zijn de hoofdconclusies uit voorlopige analyses van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 1 december 2017

goedkopere-polis

Goedkoper alternatief

Volgens het rapport had driekwart van de verzekerden in 2016 een basispolis waarvoor een goedkoper alternatief op de markt was. Per verzekerde gaat het om een overstapwinst van €100 per jaar. In totaal is er daardoor zo’n 1 miljard euro aan ‘extra premie’ voor vrijwel gelijke basispolissen betaald.

Let op met 'kloonpolissen'

Uit de analyses blijkt verder dat er in 2016 voor 36 van de 55 basispolissen een goedkoper (bijna gelijk) alternatief bestond. Vaak worden deze vrijwel identieke polissen door dezelfde verzekeraar aangeboden, maar tegen verschillende premies.

De Consumentenbond constateerde al eerder dat er ook voor komend verzekeringsjaar weer zogenoemde kloonpolissen op de markt zijn. De Consumentenbond vindt dat die identieke polissen het polisaanbod onnodig groot en onoverzichtelijk maken voor consumenten. Met onze actie Polisjungle strijden we voor gelijke namen voor identieke polissen.

Goedkopere polis in 2018?

Ben je benieuwd of je met jouw zorgwensen ook goedkoper uit zou kunnen zijn voor je zorgverzekering in 2018? Met onze Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen de goedkoopste zorgverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen.

Lees meer:

 

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Kies de beste zorgverzekering