Energie

Zorgeloos besparen op je energiekosten

Laat geen geld liggen en schrijf je voor 9 september
vrijblijvend in voor het Energiecollectief.
Overstappen kan echt in jouw voordeel zijn!

Meer video's
 1. Energieleveranciers

  Bespaar in 3 stappen honderden euro's. Hoe? Door energieleveranciers met elkaar te vergelijken. In de Energievergelijker vul je je gegevens in als postcode, wat voor een soort meter je hebt en je energieverbruik per jaar (gas, elektriciteit - eventueel met dag- en nachttarief) en je huidige energieleverancier. Je krijgt daarna een overzicht van energieleveranciers en het tarief dat zij op basis van de opgegeven gegevens zouden berekenen (met daartussen je eigen energieleverancier als je die hebt opgegeven).

  Je kunt ook meteen een een offerte aanvragen bij verschillende energieleveranciers.

  Vergelijk energieleveranciers
 2. De beste energieleverancier

  De Consumentenbond onderzocht hoe tevreden consumenten zijn over zaken als prijs, bereikbaarheid, klantenservice, nota's en contractvoorwaarden van hun energieleverancier. De winnaar krijgt het rapportcijfer 7,9. De hekkensluiter scoort een 6,4.

  De beste energieleverancier.
 3. Energievergelijker: vragen & antwoorden

  Met de Energievergelijker kun je heel makkelijk energieleveranciers vergelijken op tarieven en kwaliteit en direct zorgeloos overstappen naar een andere energieleverancier. Hoe werkt dat?

  Meer over de Energievergelijker.
 4. De energierekening ontrafeld

  Op de energierekening vind je 3 hoofdposten: levering, netwerk- of transportkosten en belasting. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je op de leveringskosten besparen.

  Uitleg over de energierekening.
 5. Ongewild energiecontract: hoe kom je ervan af?

  Heb je via telefonische verkoop een energiecontract 'aangesmeerd' gekregen, dan kun je er binnen 7 dagen nog vanaf. Bij huis-aan-huisverkoop heb je 8 dagen bedenktijd. Weet waar je op moet letten bij een 'fantastische aanbieding' van een energieleverancier. 

  Meer over je recht bij verkoop van energie.
 6. Energiebespaartips voor in huis

  Was op 30ºC in plaats van 60ºC, dat scheelt je €42 per jaar. Kies voor een wasdroger met warmtepompsysteem, die is 45% zuiniger (€46 per jaar) dan een condensdroger. Ruil een oude koelkast met energielabel C in voor één met label A++ en bespaar nog eens €38 per jaar.

  Meer energiebespaartips.

Achtergrondinformatie over energieleveranciers

Meest recente vragen over energieleveranciers

Meer vragen en antwoorden

Tests

Groen leven

Makkelijke en voordelige tips om je leefstijl een stuk duurzamer te maken.