icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Opvallende testresultaten autostoeltjes

Nieuws
|
De Consumentenbond publiceert nieuwe testresultaten van autokinderzitjes, met verrassende resultaten. Zo vloog een zitje bij een frontale botsing door de auto. Ook zien we teleurstellende scores bij zowel Hema als het bekende merk Römer. Gelukkig zijn er ook aanraders.
Andre van Zwet_S

Andre van Zwet   Expert autostoeltjesGepubliceerd op:22 oktober 2013

 

 

Bij de aankoop van een autostoeltje blijft het belangrijk vooraf testresultaten te bekijken, zo wijst de test van oktober opnieuw uit. Bij het stoeltje van Axkid kunnen de bevestigingspunten het begeven in de frontale botsing, waardoor het zitje met kind naar voren vliegt. Een regelrechte afrader. Gelukkig is het zitje in Nederland slecht verkrijgbaar. Goed verkrijgbaar, maar ook teleurstellend presteert het zitje van de Hema voor de allerkleinsten. Zowel op veiligheid als gebruiksgemak laat het steken vallen.

Van Römer zijn we geen uitglijders gewend. Toch scoren twee zitjes onvoldoende. De een (Xtensafix) laat het afweten in de frontale botsing, terwijl de ander (Max-Fix) goed presteert maar er helaas ongewenste stoffen zijn aangetroffen. Dit laatste geldt ook voor een verder goed zitje van Cybex, de Aton 3. De totaalscore van de zitjes wordt daarom afgewaardeerd en dat maakt dat we de deze zitjes vooralsnog niet als aanrader kunnen bestempelen.
 
Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws. Römer heeft ook een goed scorend zitje: Kidfix XP SICT. Cybex heeft bij groep 1 Isofixzitjes (9-18 kg) een zitje (Juno 2-fix) dat het predicaat Beste uit de Test én Beste Koop krijgt. Door veranderende prijzen zijn er nog enkele nieuwe Beste Kopen te vinden in onze productvergelijker van autostoeltjes, samen met alle andere uitgebreide testresultaten.

i-Size

Nog niet in de vergelijker staan de nieuwe i-Size-zitjes. i-Size is de norm voor een nieuwe generatie isofix-zitjes, die afgelopen juli van kracht ging. Ze verschijnen op korte termijn in de winkel en worden in onze volgende testupdate meegenomen. Van de Maxi-Cosi 2WayPearl hebben we al wel een eerste indruk opgedaan. 

Meer achtergrondinformatie over i-Size is te vinden op op i-Size informatiepagina van de Consumentenbond. En vanzelfsprekend publiceert de bond testresultaten van i-Size kinderzitjes zo gauw dat mogelijk is.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.